Loeb testoval C3 WRC, jak to šlo?

-haj, 9. srpna 2017, 21:24 Google+

Krátce po svém návratu z Kanady, kde se jel na okruhu Trois-Rivières další podnik MS v rallycrosu a kde Francouz získal svoje další podium, se devítinásobný mistr světa posadil za volant speciálu C3 WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sébastien Loeb si vyzkoušel C3 WRC

Sébastien Loeb si vyzkoušel C3 WRC | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Jak víme, Sébastien Loeb se dohodl s Yvesem Mattonem, šéfem Citroën Sportu, na testu zatím problémového speciálu C3 WRC. Test se konal teď v úterý. Jezdilo se na mokrém asfaltu, který ale ke konci dne oschl, na severu Francie. Legenda WRC najezdila s autem 330 kilometrů.

"Své zkušenosti chci přinést k Citroënu díky tomuto testu. Pocit jsem měl opravdu velmi dobrý. Bylo zajímavé sledovat vyšší rychlost v zatáčkovitých pasážích ve srovnání se starým provedením WRC," řekl devítinásobný mistr světa pro oficiální stránky WRC. Na testu po jeho bok usedl jeho stabilní navigátor, Daniel Elena.

"Na konci testu už byl asfalt úplně suchý a to se jezdilo opravdu rychle. Nemám s čím porovnávat, ale vše je lepší ve srovnání se starými auty. Na mokru bylo těžké mít dobrý pocit z jízdy. Hodně pršelo a pneumatiky byly moc tvrdé. [Za těchto podmínek] je auto více nervózní ve srovnání se starou generací. Ale konec dne byl opravdu skvělý!

"Během prvního výjezdu jsem měl pocit, že se jedná o okruhové auto vypuštěné na speciálku rally. Když pak bylo sucho, tak bylo rychlé a efektivní. V náročných podmínkách ale byl prostor pro zlepšení řízení. Cílem bylo jednoduše přijet a vyzkoušet auto. Pro mě to byla dobrá příležitost, jak vyzkoušet nové WRC. Citroënu to umožnilo můj návrat za volant, navíc vzhledem k mým zkušenostem s rally. Momentálně ale nemáme do budoucna žádný plán," uzavřel Loeb. 

Několik zahraničních webů ihned začalo spekulovat o tom, že další test Loeba s C3 WRC by se měl uskutečnit ještě letos a to na šotolině...

Vytisknout

Diskuze: Loeb testoval C3 WRC, jak to šlo?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Pačejov (CZE)

Matěj Kamenec s Adamem Jurkou zbrojí na Barumku

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud