Lappi ještě nebude dost zralý na boj o titul v roce 2018, míní jeho kolega

-haj, 12. srpna 2017, 23:45 Google+

I přes vítězství na uplynulé Rally Finland nebude Esapekka Lappi připraven v roce 2018 bojovat o titul. Alespoň má tento názor jeho týmový kolega, Jari-Matti Latvala.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Lappi, Esapekka - Ferm, Janne

Lappi, Esapekka - Ferm, Janne | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Nečekané vítězství Lappiho přišlo již v jeho čtvrtém startu s vozem WRC. Podle Latvaly však 26 letého mladíka bude v příštím roce brzdit v boji o titul nedostatek zkušeností: "Aby mohl bojovat o šampionát, potřeboval by více zkušeností," říká Jari-Matti Latvala, který ztrácí 46 bodů na vedoucího Neuvillea.

"Jsou zde rally, na kterých ještě nejel - jako třeba Mexiko. Pokud chcete bojovat o titul, tak potřebujete znát všechny rally," pokračuje Fin. Jeho krajan začal sezonu jako pouze testovací jezdec, když Toyota nasazovala pouze dvojici Latvala a Hänninen. Lappi se dočkal až v Portugalsku. 

Předtím jezdil dva roky Esapekka ve WRC2. To jsou jeho jediné zkušenosti s kalendářem WRC, protože předtím jezdil v ME a ve Finsku. Bývalý tovární jezdec Škody Motorsport s Latvalou souhlasí a před Německem brzdí vysoká očekávání. "To, co Jari-Matti řekl, je pravda," začal Esapekka Lappi.

img-responsive

Lappimu chybějí zkušenosti z některých soutěží s WRC, proto o titul bude těžko bojovat, míní Latvala | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Jak bylo vidět, s Finskou rally jsem měl velké zkušenosti - jel jsem zde pošesté. Ale Německo, tam se necítím. V Argentině a Mexiku jsem nikdy nejel a když chcete bojovat o titul, tak potřebujete znát všechny soutěže. Je to velká výzva, když chce člověk o šampionátu vůbec mluvit.

Mým cílem je získávat zkušenosti ze všech soutěží. Chci své výkony stabilizovat na co možná nejvyšší úrovni," dodal Lappi. Ten je s Latvalou již potvrzen pro sezonu 2018 u Toyoty. Juho Hänninen však bude muset zřejmě uvolnit své místo, protože Tommi Mäkinen zvažuje angažování některého z jezdců M-Sportu. 

Vytisknout

Diskuze: Lappi ještě nebude dost zralý na boj o titul v roce 2018, míní jeho kolega

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez láká téměř stovku posádek

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

reklama

Doporučujeme

Rajd Rzeszow (POL)

ACCR CZECH TEAM vítězně na Rally Rzeszow

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud