Nová hvězda rallysportu, Rovanperä, blízko dohody s M-Sportem

-haj, 15. srpna 2017, 16:06 Google+

Náctiletý Rovanperä je blízko podpisu smlouvy s M-Sportem. Ta by mu zaručovala starty v roce 2018 v britském šampionátu a ve WRC2 v barvách týmu Malcolma Wilsona. 16 letý mladík, který již získal podporu od Red Bullu, jezdil s Fordem od M-Sportu minulý týden v testovacím areálu Greystoke forest.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
M-Sport chce v příštím roce do jednoho z vozu ve WRC2 posadit Rovanperu

M-Sport chce v příštím roce do jednoho z vozu ve WRC2 posadit Rovanperu | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Kalle Rovanperä si udělá řidičák ke svým 17 letům, tedy 1. října. O 26 dní později již by mohl startovat v MS v Rally Wales GB. Do té doby by měl pokračovat v programech ve Finsku, Lotyšsku (v obou zemích jezdí s Fabii R5 týmu Toniho Gardemeistera) a Itálii (jezdí s Peugeotem 208 T16 FPF Sport). Jeho manažer, Timo Jouhki, se nechal slyšet, že M-Sport je favoritem pokud jde o Britskou rally a další program.

"Pro příští rok máme několik možností a stále jednáme s různými lidmi. Ale myslím si, že je docela pravděpodobné, že Kalle bude letos ve Walesu ve Fiestě a stejně tak i příští rok," řekl Jouhki pro 'Motorsport.com'. I když by měl sezonu 2018 absolvovat ve voze R5, u M-Sportu není vyloučené ani testování vozu WRC.

"Nemám žádné pochybnosti o tom, že Kalle je připraven pro WRC už teď. Kdyby mi někdo zavolal a řekl, že chce, aby jel hned s WRC a ne s R5, tak bych s tím neměl žádný problém. Znám ho dobře a vím na jaké je úrovni - mám dobré zkušenosti s odhadem mladých jezdců. Ale Kalle se bude příští rok učit soutěže, takže R5 je pro to dobrá," pokračuje Jouhki.

img-responsive

Suninen je dalším chráněncem Jouhkiho | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Co také potřebujeme, to jsou zkušenosti a kilometry ve WRC," zakončil Jouhki, který je známým manažerem mladých finských jezdců (dříve se staral například o Hirvonena nebo Latvalu, aktuálně má pod sebou Teemu Suninena). Mladý Rovanperä (jeho otec byl továrním jezdcem např.: Seatu nebo Peugeotu zkraje tisiciletí) velmi zaujal Malcolma Wilsona zvláště svoji technickou znalostí vozu.

"Je jasné, že bychom rádi viděli Kalleho v jednom z našich vozů ve Walesu a v příštím roce v GB šampionátu a MS. Snažíme se dát něco dohromady. Je zřejmě nejvíce skloňovaným mladým pilotem rally současnosti, proto by bylo dobré mít ho ve svém autě. Je zřejmé, že je velmi, opravdu velmi, talentovaný," chválí mladého Fina Wilson.

"Je pravdou, že s Malcolmem mám výborné zkušenosti z minulosti a také nás spojuje dobré přátelství," přiznal Jouhki. Proto by byl přestup do M-Sportu pro mladého Rovanperu "velmi přirozený". Jeho otec, Harri, jezdil pro M-Sport v britském šampionátu v roce 1996, pak ale přijal nabídku Seatu.

Vytisknout

Diskuze: Nová hvězda rallysportu, Rovanperä, blízko dohody s M-Sportem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Legenda rally se dočkala divadelního zpracování

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud