Mikkelsen by mohl mít nabídku od dvou výrobců, kterou vybere?

-haj, 28. srpna 2017, 16:14 Google+

Dani Sordo aktuálně nezažívá úplně nejlepší období, což by mohlo přimět Hyundai k akci na jezdeckém trhu. Pokud by Španělovi navíc nevyšla ani jeho domácí Katalánská rally, pak by se s ním mohl Hyundai rozloučit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Citroën bude mít o Mikkelsena velmi pravděpodobně zájem

Citroën bude mít o Mikkelsena velmi pravděpodobně zájem | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Co se děje s Danim Sordem? To se ptá spousta lidí nejen od Hyundai. Španěl nemá formu a nedaří se mu zajíždět výsledky, které jsou od něj očekávány. I jeho propad formy stojí za tím, proč Hyundai mezi týmy nestačí na M-Sport. Hrdí Asiaté to dokáží jen těžko strávit. I díky tomu není jeho smlouva moc jistá, i když je podepsána až do konce sezony 2018.

S hledáním náhrady za Sorda by nebyl až takový problém - Andreas Mikkelsen už i20 Coupé WRC dokonce testoval. Pak jej ale pro příležitostné starty angažoval Citroën. Pokud ale bude Nor sedět v C3 WRC také ve Španělsku, může být pozdě. Citroën se nechal slyšet, že s jezdci, které nasadí ve Španělsku, počítá i pro příští rok. Podle některých zdrojů totiž čas Meekea u Citroënu již vypršel...

Pro Mikkelsena je to nová situace - zkraje roku hledal místo, dokonce se snažil o starty s Polem WRC 2017 v privátní režii. Některé soutěže sledoval Andreas pouze z pozice diváka, v jiných jezdil ve WRC2 za Škodu. Teď by mohl vybírat hned ze dvou nabídek, druhé místo z Německa mu hodně pomohlo.

img-responsive

Uvidíme Mikkelsena v Citroënu? | foto: Cibulka, Michal - RallyZone.cz

Na dveře továrních týmů klepe v současné době další přední jezdec - Sébastien Ogier již vícekrát řekl, že u M-Sportu zůstane jenom tehdy, pokud získá tovární podporu od Fordu. Jenže toho současné úspěchy nechávají klidným. U Fordu se navíc ptají, proč by M-Sport měl tovární podporu potřebovat, když o oba tituly bojuje i bez ní...

To ale Ogier nechce slyšet. Francouz ví, že M-Sport neudrží krok při vývoji Fiesty WRC v privátních podmínkách. Ogierovi se nabízejí především Hyundai a Toyota. U finského týmu však sázejí spíše na Otta Tänaka. U Citroënu mají situaci složitou, Sébastien Loeb by totiž chtěl odjet pár soutěží v příští sezoně. Ale pokud by byl Sébastien Ogier jeho týmovým kolegou, pak by to bylo složité.

img-responsive

Nebo najde místo u Hyundai? | foto: Cibulka, Michal - RallyZone.cz

Zůstává tedy Hyundai. U Korejců bude místo pouze tehdy, pokud bude Dani Sordo pokračovat ve stávajících výkonech a Andreas Mikkelsen se upíše Citroënu. Jinak by se mohlo stát, že Ogier bude muset "vzít za vděk" Fordem i v příští sezoně.

Vytisknout

Diskuze: Mikkelsen by mohl mít nabídku od dvou výrobců, kterou vybere?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Povedlo se to skvěle, radoval se po šesté výhře Jan Kopecký

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud