Tänak zřejmě odmítl nabídku Toyoty a pravděpodobně tak zůstává s M-Sportem

-haj, 29. září 2017, 21:43 Google+

Toyota udělala, co mohla, aby z M-Sportu přilákala Otta Tänaka. Estonec ale dle všeho staví úspěchy nad peníze a u Malcolma Wilsona cítí lepší šanci.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ott Tänak zřejmě zůstává u M-Sportu

Ott Tänak zřejmě zůstává u M-Sportu | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Je fér si přiznat, že letošní výkony Otta Tänaka patří k nejmilejším překvapením právě probíhající sezóny WRC. Tím samozřejmě roste jeho cena a zájem o něj. Pro Estonce mluví nejen dvě vítězství a celkem letos už pět pódiových umístění, ale také to, jak dobře dokáže držet tempo se Sébastienem Ogierem. Někteří dokonce čekali, že Ott ve srovnání se Sébastienem totálně propadne, ale aktuálně má tři závody před koncem sezony ještě šanci na titul. 

Tommi Mäkinen, šéf Toyota Gazoo Racing, dal Estonci finančně velmi zajímavou nabídku na příští sezonu. Tänak ji ale odmítl. "Prioritu má stále M-Sport. Člověk chce vyhrávat a být na co možná nejlepším místě. Znám velmi dobře M-Sport, lidi a to, jak tu vše běží. Toto auto jsem navíc spolu vyvíjel," řekl Ott Tänak pro německý Motorsport-Total.com. 

img-responsive

Tänakovi se letos daří | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Estonec dále dodal, že ovládaní aktuální Fiesty WRC je přesně takové, jaké si přál: "Myslím, že mám [u M-Sportu] vše, co chci. Auto je velmi silné a věřím, že jedno z nejlepších na všech površích. Je jednoduše celkově konkurenceschopné. Ostatní auta se na určitých soutěžích prezentovala velmi dobře, ale na ostatních nebyla tak silná jako naše."

Do této kategorie patří také Toyota. Po dvou velmi slušných soutěžích na začátku sezony, ze kterých vytěžil Latvala jedno vítězství, na některých soutěžích Toyota Yaris WRC docela zaostávala. Na Sardinii a doma ve Finsku ale zase Yarisy fungovaly. To Fiesta zvítězila jak na asfaltu, tak i na šotolině, ať už to bylo při teplotách kolem 0 na Monte Carlu, nebo na rozehřáté šotolině v průběhu léta. "Letos jsme blízko titulu a chceme o šampionát bojovat jak tento rok, tak i ty příští," pokračuje Tänak. 

img-responsive

Fiesta sedí jeho jezdeckému stylu | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Otázkou samozřejmě je, co bude se Sébastienem Ogierem. Ten se jasně vyjádřil ve smyslu, že se musí buď vrátit podpora továrny Fordu anebo musí alespoň přijít nový hlavní sponzor. "Stále pro ně není nic rozhodnuto. Sébastien je dobrým týmovým kolegou. Je velmi silný, především po psychické stránce. Něco jsem se od něj naučil," zakončil Tänak. Ogier přitom chtěl mít jasno o své budoucnosti do konce září.

Týmový šéf, Malcolm Wilson, pro Motosport-Total.com dodal, že Ogiera nechce mít ve svém týmu za každou cenu. "Samozřejmě, že bych chtěl, aby všechno zůstalo při starém. Nebudu však tento tým nebo M-Sport jako celek kvůli tomu vystavovat riziku."

Vytisknout

Diskuze: Tänak zřejmě odmítl nabídku Toyoty a pravděpodobně tak zůstává s M-Sportem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

Doporučujeme

Andreas Mikkelsen bude jezdit s i20 Coupé WRC následující dva roky

Mikkelsen u Hyundai podepsal na dva roky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud