Stobodový Igor Drotár mieri do Košíc

Martin Trenkler, 18. října 2017, 21:00 Google+

Prešovský veterán rely Igor Drotár len nedávno ukončil sezónu Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu a už tento víkend ho čaká posledné tohtoročné podujatie MSR v rely - 43. Rally Košice.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Drotár, Igor

Drotár, Igor | foto: www.autosportfoto.sk/Szabosi Tibor

Sdílejte článek

Čerstvý absolútny vicemajster v kopcoch má v priebežnom poradí národného šampionátu presne 100 bodov. Jeho "takmer" domáca súťaž s centrom v Košiciach bude motiváciou pre zisk ďalších cenných bodov.

Posádky čaká 21. a 22. októbra súťaž rozdelená do dvoch dní a teda samostatných etáp. V prvý deň otestujú svoje schopnosti a šťastie na dvoch tratiach Vysielač a Herľany, severovýchodne od Košíc v Slanských vrchoch (tri kolá). Známe náročné trate vystrieda v nedeľu trojica ďalších - Skároš, Izra a Regeta, ktoré absolvujú dvakrát.

Náročné kľukaté trate v kopcoch a lesoch s rôznou kvalitou a šírkou asfaltu prinesú množstvo adrenalínu pre posádky i divákov. Dvanásť rýchlostných skúšok predstavuje necelých 140 km. Na mieste spolujazdca v Škode Fabia R5 bude Igorovi sekundovať tradične Tomáš Plachý.

Igor Drotár: "Do Košíc sa vždy veľmi teším. Je to naša tradičná súťaž a zakaždým ma tu príde povzbudiť množstvo fanúšikov a priateľov. To mi dáva silu podať za volantom čo najlepší výkon. Nie vždy nám to tento rok vyšlo, no pravidelne sme priniesli dobré výsledky. Napokon prichádzame na Rally Košice so 100 bodmi, ktoré sme si poctivo vybojovali. Nepoľavíme, a Košice si preto, verím, poriadne užijeme. Čakajú nás trate s rozličnou náročnosťou, bude to pre každého pekná výzva. Ja dúfam, že si všetci užijú aj boj o majstrovský titul medzi skutočne talentovanými jazdcami. Je mi cťou byť na štartovej listine spolu s nimi."

Vytisknout

Diskuze: Stobodový Igor Drotár mieri do Košíc

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Hustopeče (CZE)

L Racing pred 43. Rally Košice

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud