Ogier o zisku titulu: Bylo to nejsilnější vzrušení v mé kariéře

-haj, 31. října 2017, 22:32 Google+

Sébastien Ogier vypadal po zisku titulu málokdy tak uvolněně, jako teď v neděli. Na tiskové konferenci po soutěži novopečený mistr světa z Francie přiznal, že se jednalo o "nejsilnější vzrušení v jeho kariéře".

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien

Ogier, Sebastien | foto: Red Bull

Sdílejte článek

"Vzrušení je něčím, co nemůžete kontrolovat. Je to pěkné, je to jen po krátkou dobu, nevím, řekl bych pár minut. Bylo to největší vzrušení, které jsem v rally kdy zažil. V životě ne, protože když se narodila moje dcera, tak to bylo ještě silnější. Ale dnes, nevím proč, je těžké to vysvětlit. Opravdu nevím, proč jsem to tak procítil, ale jak jsme zjistili, bylo to super," říká Sébastien Ogier

"Získali jsme na této sázce, do které jsme šli. OK, možná to nebyla taková sázka, ale byla to výzva, kterou jsme akceptovali. Cítím se docela hrdý a zároveň šťastný za celý tým. Malcolm [Wilson] a všichni členové týmu to předtím nikdy nezažili, ale je to zasloužené. Navíc to všechno s nejmenším rozpočtem mezi výrobci, to je neuvěřitelné." 

Sébastien Ogier letos také trochu vytěžil z velkých technických změn, které donutily všechny výrobce přijít s novými vozy, které pole dost vyrovnaly. Sezona 2017 tak byla jednou z nejvyrovnanějších. "Snadno bych mohl říct, že to byla sezona, ve které se bojovalo nejvíce z těch, které jsem jel, a také možná jedna z nejtěsnějších za spoustu let. Pro náš sport je to velmi pěkné. Thierry [Neuville] si to také uvědomuje a bylo dobré vidět tolik různých vítězů, stejně tak jako fakt, že každý výrobce vyhrál alespoň dvakrát. 

img-responsive

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Bylo sympatické být součástí toho a s novými auty je ještě o něco zábavnější jezdit za volantem nejrychlejších WRC vozů v historii. Pro závodního jezdce je to velký zážitek řídit takto rychlá auta. Sváděl jsem opravdu tvrdé souboje, zřejmě tvrdší než vloni. Je možné, že se předchozí tituly mohly zdát lehké, ale nebylo to tak.

Musím také říci, že Elfyn odvedl fantastický výkon. Někdo může říct, že to měl lehčí s ohledem na dobré pneumatiky, ale ve Walesu za daných podmínek a mlhy, nesměl udělat jedinou chybu. Bravo pro něj a Daniela [Barritta]." 

img-responsive

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Přítomní redaktoři se zeptali Sébastiena také na jeho motivaci a touhu pokračovat v kariéře, když už 5 titulů má. Ogiera to z míry nevyvedlo: "Pětka je jen číslo. Jasně, je to příjemné a takový úspěch jsem si nikdy nepředstavoval. Nikdy jsem nevěřil, že budu mít šanci jezdit v tomto šampionátu, natož, že budu v takové pozici. Jsem opravdu šťastný, že jsem mohl pocítit takové štěstí. Tento sport přináší opravdu silné emoce.

Aktuálně nemám, co bych oznámil, zřejmě až později. Jsem si jistý, že někteří z vás se již vsadili. Ale já si stále nejsem jistý, stále rozmýšlím a analyzuji. Na stole mám ještě jednu nabídku od mé ženy [aby zůstal doma], ale myslím, že ještě chci zažívat ten adrenalin."

Vytisknout

Diskuze: Ogier o zisku titulu: Bylo to nejsilnější vzrušení v mé kariéře

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Rally Pačejov (CZE)

Jiří Franc: „Vždycky jsem si přál být součástí závodů“

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud