Škoda představila jezdce pro sezonu 2018 - angažovala pět posádek

-haj, 18. prosince 2017, 23:20 Google+

Škoda Motorsport nasadí v příští sezoně nejmladší sestavu továrních jezdců ve své historii. Navíc jde o velmi početný tovární tým - Škoda bude útočit ve WRC2 hned s pěti továrními posádkami. Své rozhodnutí prezentoval tým minulý týden v Mladé Boleslavi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Kopecký zůstává u Škody, jeho hlavním cílem bude opět MČR

Kopecký zůstává u Škody, jeho hlavním cílem bude opět MČR | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Hned tři posádky mají méně než 21 let. V týmu zůstávají Pontus Tidemand a Jan Kopecký, kteří s Fabii R5 vyhráli 10 ze 13 soutěží WRC 2 v roce 2017. Tidemand se pak stal zaslouženě šampionem WRC2. 

Tuto dvojici doplní 21 letý Nor Ole Christian Veiby. Ten vyhrál v sezoně 2017 v Polsku kategorii WRC2 a také závodil za Škodu v tomto roce v Asijsko-Pacifickém šampionátu. Tam si dojel pro druhé místo celkově.

Čtvrtým jezdcem je Juuso Nordgren, který jel za Škodu ve Španělsku. Fin má na svém kontě titul z finského šampionátu z roku 2015. Posledním továrním jezdcem je teprve 17 letý Kalle Rovanperä. Tento Fin se stal nejmladším bodujícím jezdcem v MS, když vyhrál ve WRC2 na Fordu Australskou rally.

img-responsive

Kopecký, Jan - Dresler, Pavel | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Rovanperä už oslavil dva tituly v Lotyšsku (zde je možné jezdit i v mladším věku), debut v MS si odbyl ve Walesu pouhý den po složení testů na řidičský průkaz. Škoda zatím oficiálně neoznámila program pro svoje jezdce. 

"Jsme moc rádi, že v našem týmu zůstávají Pontus Tidemand a Jan Kopecký. Mladíci Ole Christian Veiby a Juuso Nordgren již také prokázali svůj talent. Nová a též velmi talentovaná posila týmu je Kalle Rovanperä. Už se opravdu těšíme na sezonu 2018," řekl Michal Hrabánek, šéf továrního týmu.

img-responsive

Mikkelsen, Andreas - Jaeger, Anders | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

O programu jednotlivých jezdců toho zatím moc nevíme. Jisté je pouze to, že Jan Kopecký pojede ve speciálním designu český šampionát (design bude dle české trikolory) a dále jej čeká pár vybraných soutěží WRC2.

Německý 'rallye-magazin.de' dále informoval, že Rovanperä poprvé pojede v továrních barvách v Mexiku. Předtím jej čeká ještě Rally Monte Carlo, to však v týmu Toniho Gardemeistera. Fin má mít podepsanou se Škodou víceletou smlouvu a uvidíme jej kromě Mexika také v Argentině, Finsku, Španělsku a ve Walesu. 

Jeho manažer, Timo Jouhki, však Škodu původně nepovažoval za favorita - tím byl Hyundai. Jenže ten do svého juniorského programu vybral Jariho Huttunena. "Škoda se pro nás stala velmi rychle tou nejlepší alternativou. Škoda ve WRC2 'tvrdí muziku' a tento šampionát je pro Kalleho skvělý, aby posbíral zkušenosti, než se za pár let posune do WRC. V roce 2018 ale titul nutně získat nemusí," odhalil plány Jouhki.

Vytisknout

Diskuze: Škoda představila jezdce pro sezonu 2018 - angažovala pět posádek

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Ogier si uvědomuje výjimečnost titulu s M-Sportem a naznačil možnost návratu…

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud