Bryan Bouffier pojede s třetím továrním Fordem na dvou soutěžích!

-haj, 8. ledna 2018, 22:33 Google+

Spekulovat se o tom začalo již na konci loňského roku, dnes byla tato informace potvrzena. Bryan Bouffier pojede celkem dvě soutěže MS WRC 2018 s třetím Fordem Fiesta WRC týmu Ford M-Sport. Francouze uvidíme na Monte Carlu a také na Korsice.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Bryan Bouffier se po nějaké době zase vrací do WRC

Bryan Bouffier se po nějaké době zase vrací do WRC | foto: Hyundai Motorsport/McKlein

Sdílejte článek

Na Monte Carlu startuje Bryan Bouffier pravidelně od roku 2010 a poměrně se mu zde daří. V roce 2011, ještě v rámci IRC, zde vyhrál. V roce 2015, už v MS, si dojel pro druhé místo celkově, hned za nedostižným Sébastienem Ogierem na Volkswagenu. Nevýhodou jezdce bude chybějící zkušenost s aktuálním autem.

"Moje noci jsou teď hodně krátké, když vím, že budu řídit takto neuvěřitelné auto. Ve snech jsem s tímto autem už najezdil hodně kilometrů. Upřímně, nemyslel jsem si, že dostanu šanci řídit toto auto. Nevěřil jsem ani v test, tak jsem hodně napjatý. Vždy je skvělé spolupracovat s Malcolmem a jeho týmem M-Sport. Jejich neuvěřitelný úspěch v roce 2017 mi dodává další motivaci.

Monte Carlo a Korsika jsou dvě odlišné soutěže, ale jsou to také moje dvě oblíbené soutěže. Jsou to dva francouzské závody sezony a startovat na nich je pro mě vždy potěšením - navíc ještě s novým autem! Mým plánem je zůstat uvolněný a bavit se. Rád bych také pro tým získal pár bodů - to by bylo třešničkou na dortu!" pokračuje Bryan Bouffier. 

img-responsive

V roce 2015 na Monte Carlu Bryan exceloval a dojel druhý | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Francouze bude navigovat Jérôme Degout, ten v minulosti navigoval několik francouzských pilotů, například Davida Salanona, Sylvaina Michela, Jeana Marie Cuoqa. Druhou soutěží pro Bouffiera v M-Sportu bude letos Tour de Corse, která se jede 5. - 8. dubna. 

A jak se ke startům Bouffiera staví Malcolm Wilson"Je geniální mít Bryana v týmu na Rallye Monte-Carlo a Tour de Corse. Když se bavíme o těchto podnicích, tak můžeme říci, že jeho zkušenosti jsou nedocenitelné. V Bryanovi máme další kord v naší snaze o obhajobu titulu mistrů světa."

Vytisknout

Diskuze: Bryan Bouffier pojede s třetím továrním Fordem na dvou soutěžích!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Traiva RallyCup Kopřivnice - listopad

MOGUL Dakar Setkání 2018

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud