Neuville získal jako třetí neskandinávec vítězství ve Švédsku

-haj, 23. února 2018, 21:00 Google+

V neděli se Thierry Neuville stal teprve třetím neskandinávským jezdcem v historii, který dokázal zvítězit v Rally Sweden. Zařadil se tak s Sébastienu Loebovi, kterému se to povedlo jako vůbec prvnímu, a Sébastienu Ogierovi.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Neuville, Thierry - Gilsoul, Nicolas

Neuville, Thierry - Gilsoul, Nicolas | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Už vloni Thierry Neuville ve Švédsku předváděl moc pěkné výkony, pak ale v poslední zkoušce sobotní etapy (tou byla krátká Power Stage) ulomil kolo a bylo po nadějích. Na tento moment si možná mnozí z vás velmi dobře pamatují. Letos však předvedl bezchybný výkon a od RZ3 se usadil na čele, které už nikomu nepřepustil. 

"Nemyslel jsem na loňský rok. Letošní rok je jiný a my jsme na této rally předvedli odvetu, se dvěma vozy na pódiu jsme získali velmi důležité body mezi konstruktéry. Je to vůbec poprvé, co vedu šampionát mezi jezdci o více než 10 bodů. Samozřejmě, už jsem v minulosti v čele byl, ale nikdy o tak moc. Byl to pro nás velmi důležitý víkend. Vést šampionát je speciální věcí, na kterou nejsme zvyklí. Vloni jsme byli většinu roku druzí, ale být na čele, to je něco speciálního. Mexiko bude náročnou soutěží, už se jí nemohu dočkat, ačkoliv vím, že pódium bude obtížné. Pokud bych odjel i z Mexika na čele šampionátu, tak by byla Korsika speciální!" říká Thierry Neuville, aktuálně vedoucí muž šampionátu WRC. 

img-responsive

Thiery Neuville získal jako třetí neskandinávec v historii vítězství na Rally Sweden | foto: Red Bull

Během tří dní Rally Sweden byl přitom Thierry vždy uvolněný, udržoval si svoje tempo a když bylo třeba, tak přidal. "Moje sebedůvěra zcela jistě vzrostla. Auto dobře fungovalo a stáj nás podporovala, což dělá už dlouho. Byl jsem přesvědčen o tom, že můžeme čekat dobrý výsledek, ale získat vítězství bylo obtížné. První den byly zkoušky pro první auta díky sněžení a obtížnému terénu náročné. Z páté pozice jsem byl schopen atakovat a udělat rozdíl, zvláště na dlouhé speciálce, na které jsem do toho dal opravdu vše. Byl jsem zapojen do boje s dalšími dvěma kluky -  těmi byli Andreas Mikkelsen a Craig Breen," zakončil Belgičan.

Vytisknout

Diskuze: Neuville získal jako třetí neskandinávec vítězství ve Švédsku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

Rally Bohemia letos s řadou novinek

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud