Kris Meeke byl s okamžitou platností vyhozen z Citroënu!

-haj, 24. května 2018, 19:18 Google+

Citroën se rozhodl s okamžitou platností vyřadit ze své sestavy Krise Meekea po zbytek sezony 2018. Důvod je jasný: "enormní počet havárií". Meeke byl po své poslední velké nehodě v Portugalsku transportován letecky do nemocnice, kde se naštěstí ukázalo, že neutrpěl žádná zranění.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meeke v Citroënu právě skončil

Meeke v Citroënu právě skončil | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Vloni měl jezdec plnit hlavní hvězdu týmu Citroën, který se oficiálně vrátil do WRC. Jenomže nakonec z toho bylo až 7. místo mezi jezdci, navíc už vloni vynechal pro špatné výsledky jednu soutěž. Pierre Budar se nechal slyšet, že vzhledem k nadměrnému počtu nehod, které Meeke produkoval, se rozhodl pro změnu z "bezpečnostních" důvodů.

"Nebylo to jednoduché rozhodnutí, protože to ovlivní jezdce i spolujezdce. Ale bylo založeno z velké části na bezpečnostní otázce. Toto rozhodnutí padlo z mé pozice šéfa týmu," říká Budar. "Rozhodli jsme se pro toto rozhodnutí z preventivních důvodů."

img-responsive

Meeke sice v s Citroënem C3 WRC zrovna nezářil, ale na druhou stranu byl jediným pilotem, který s C3 dokázal vyhrát | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

V oficiálním vyjádření Citroënu stojí, že byl Meeke propuštěn "z důvodu nadměrně velkého počtu nehod. Některé z nich byly navíc velmi těžkého charakteru. Tyto nehody mohly mít vážný dopad na zdraví posádky." Dále se můžeme ve zprávě dočíst, že "risk, který Meeke podstupoval, byl vzhledem k okolnostem neopodstatněné vysoký". 

Citroën zatím neoznámil, kdo Meekea pro zbytek sezony zastoupí. Francouzi nasadí na Sardinii určitě Craiga Breena a Madse Ostberga. Sébastien Loeb má s Citroënem v plánu ještě jednu soutěž, ale na zbývajících soutěžích ho zřejmě neuvidíme (buďto mu soutěž koliduje s RX nebo je na dovolené).

Vytisknout

Diskuze: Kris Meeke byl s okamžitou platností vyhozen z Citroënu!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Český Krumlov (CZE)

FILIP MAREŠ: KRUMLOV BYL ZATÍM NEJTĚŽŠÍ

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud