Zlepšení Abarthu? Basso říká ano

Basso, Giandomenico - Dotta, Mitia | foto: www.ircseries.com

Loňský vítěz Rally Madeira Giandomenico Basso cítí, že jeho tým Abarth může být i zde na Madeiře velmi silný. Jeho naděje posiluje poměrně solidní výsledek z Ruska.

V Rusku skončily vozy italského týmu Abarth pilotované Antonem Alenem a Giandomenico Bassem na druhé a třetí příčce, což posílilo pozici Abarthu mezi jednotlivými týmy. Fina Alena ještě zdržely hned dva defekty během prvního dne rally, což zmenšilo jeho šance na vítězství. Basso zajížděl konzistentní časy a to mu vyneslo dobrý výsledek.

„Myslím, že každý měl nějaký problém v Rusku. S celkovým výkonem jsme byli spokojeni. Samozřejmě jsme hodně testovali a pracujeme na dalším balíčku vylepšení pro naše vozy. Grande Punto je v zásadě velmi dobré auto a my jsme udělali proti loňsku velký pokrok. Přirozeně, že naši rivalové udělali také velký pokrok, ale to je soutěžení.“ řekl Basso.

Basso vloni předvedl dominantní výkon na ostrově Madeira, proto se letos velice těší na návrat sem. „Je to velice pěkná rally, kterou jsem si užil. Letos to bude asi těžší, ale mým cílem zde je vítězství. Sezona pro nás nezačala nejlépe, ale jsem si jistý, že to můžeme ještě zvrátit.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy