MOGUL Dakar Setkání 2018

Petr Eliáš, 8. ledna 2018, 22:16 Google+

Dakarská show MOGUL Dakar Setkání se uskuteční 18. března 2018 na Autodromu Sosnová.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Traiva RallyCup Kopřivnice - listopad

Traiva RallyCup Kopřivnice - listopad | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V Jižní Americe se právě rozhořel ostře sledovaný Dakar 2018. Diváci po celém světě napjatě sledují výsledky jednotlivých etap a ti čeští se soustředí především na výkony velmi početné české ekipy na této proslulé dálkové rally. Právě Česká republika patří mezi země, které nesmazatelně otiskly svou stopu v dakarském písku, ať už to bylo v dunách v Africe, či Jižní Americe. Tradice dakarského závodění u nás sahá až do osmdesátých let minulého století, a proto není divu, s jak velkým diváckým ohlasem se na Autodromu v Sosnové u České Lípy konají exhibice českých dakarských závodníků.

MOGUL Dakar Setkání se na autodromu v Sosnové odehraje i letos a čeští fanoušci tak budou mít jedinečnou a v celém středoevropském regionu ojedinělou možnost vidět tak velké množství dakarských závodníků na jednom místě, včetně jejich techniky a zázemí. MOGUL Dakar setkání je jednou z mála možností, kde lze vidět dakarské závodníky s technikou v akci na atraktivní trati na Autodromu, kde nechybí offroadové pasáže a množství velkých skoků.

Jihoamerický Dakar odstartoval v těchto dnech z Limy a závodníci dorazí do cíle v Córdobě 20. ledna. Týmy pak lodí přepraví svou techniku zpět do Evropy a hned první velkou akcí pro ně bude MOGUL Dakar Setkání v Sosnové, které si za čtyři roky existence vybudovalo již oblibu jak u samotných dakarských týmů, tak u diváků. Pořadatelé i v tomto roce zvou všechny dakarské týmy a i další závodníky, kteří se věnují dalším cross country rally. „Chceme i letos všem týmům z Dakaru či Africa Eco Race nabídnout možnost ukázat se domácím divákům a partnerům na jedné velké společné akci. Nerozlišujeme, z které cross country disciplíny jezdci jsou. Předjednanou máme letos opět účast největších českých týmů s kamiony, auty i motorkami, a chceme divákům opět nabídnout něco navíc oproti předchozím ročníkům. Teď držíme našim borcům palce, jak v Jižní Americe, tak v Africe, a věříme, že se s nimi setkáme v neděli 18. března u nás na Autodromu v Sosnové,“ říká ředitel Autodromu Sosnová Pavel Dušánek.

Nenechte si ujít jedinečnou motoristickou show, kterou je MOGUL Dakar Setkání 18. března 2018 v Sosnové a sledujte další informace na www.autodrom.cz.

Vytisknout

Diskuze: MOGUL Dakar Setkání 2018

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Vsetín (CZE)

RUFA SPORT Team v sezóne 2017 – 1.časť

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud