Největší setkání závodníků z Rallye Dakar a maratónských rally

Petr Eliáš, 12. března 2018, 11:11 Google+

Autodrom v Sosnové se chystá na nápor dakarských závodníků a fanoušků, kteří dorazí na MOGUL Dakar Setkání.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Traiva RallyCup Kopřivnice - listopad

Traiva RallyCup Kopřivnice - listopad | foto: Jakub Daniel Machálek, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Fanoušci motorsportu se mohou těšit na velkolepou podívanou při MOGUL Dakar Setkání v neděli 18. března na Autodromu v Sosnové u České Lípy, kde si dávají dostaveníčko špičkoví čeští závodníci z Dakaru a z dalších maratonských rally. Pořadatel aktuálně evidují přihlášku podstatné většiny českých dakarských týmů, za něž jmenujme například Big Shock Racing, Tatra Buggyra Racing, Barth Racing, MRG Racing, Klymčiw Racing, South Racing, a také třeba špičkový tým MKR Technology, který na nejtěžší rally světa připravuje kamiony Renault pro zahraniční závodníky. Chybět nebude množství historické techniky z Dakaru v podobě kamionů LIAZ a Tatra. Z Kopřivnice také dorazí úspěšný závodník z Africa ECO Race Tomáš Tomeček. Jedinečné představení dakarských závodníků a jejich techniky v akci na Autodromu v Sosnové letos doprovodí velké množství závodníků z dalších maratonských soutěží, kteří divákům předvedou své čtyřkolové speciály, motocykly i čtyřkolky. Lákadlem pro diváky bude i exhibice okruhového šampiona Davida Vršeckého, který na autodromu Sosnová předvede sílu okruhového tahače Buggyra. Uvidíme, jestli se mu podaří sosnovský autodrom zakouřit spálenými pneumatikami více, než špičkovým drifterům, kteří zde také předvedou své umění v exhibicích.

Předpověď počasí na neděli 18. března slibuje definitivní konec zimního počasí a jarní teploty kolem 15 stupňů Celsia, což si přejí, jak všichni účastníci MOGUL Dakar Setkání, tak i diváci, kteří v letošním roce objednávají velké množství vstupenek už v předprodeji. Pro diváky bude v tomto roce umožněno navštívit větší část tratě, včetně offroadové sekce, kde je ale třeba se připravit na to, že v případě nepřízně počasí zde může být blátivo. Pokud ale předpovědi meteorologů vydrží, užijí si diváci i účastníci pěkného počasí, které by si rovněž přáli i modeláři, kteří do Sosnové znovu přivezou své nádherné RC modely dakarských trucků a před zraky diváků předvedou závod těchto neskutečně realistických modelů. Celodenní program MOGUL Dakar Setkání na Autodromu Sosnová začne v neděli v 9:00 a cíl akce je plánován na 16:00. Program celého dne je takřka nepřetržitý a na ploše autodromu Sosnová se stále bude něco dít. Exhibiční jízdy dakarských speciálů doplní finále závodů pod názvem Autodrom Rally Série, kde je možné vidět velmi pestrou směsici závodních automobilů od historických, přes nejrůznější amatérské stroje až po profesionální rally techniku. Zde také závodí například vycházející hvězda českého motorsportu Petr Semerád.

Nenechte si tuto jedinečnou akci ujít a neděli 18. března si vyčleňte pro návštěvu Autodromu Sosnová u České Lípy, kam v tento den zamíří většina českých dakaristů. Sledujte novinky na www.autodrom.cz, kde si můžete zakoupit v předprodeji vstupenky na tuto akci.

 

Vytisknout

Diskuze: Největší setkání závodníků z Rallye Dakar a maratónských rally

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Kopná (CZE)

Kopná opět otevře sezonu českých rallysprintů

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud