Dakar uvidíte v březnu v České republice

Petr Eliáš, 7. ledna 2019, 17:59 Google+

Největší setkání závodníku z Dakarské rally a dalších maratónských offroad soutěží se uskuteční 24. března v Sosnové.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mogul Dakar setkání

Mogul Dakar setkání | foto: Černý, Vít

Sdílejte článek

V těchto dnech se naši borci za volanty soutěžních vozidel a za řídítky motocyklů potí na maratónské Africa ECO Race, a právě nyní začínají také velké boje na slavné rally Dakar, která je označována za nejtěžší rally světa. Závodníci z Dakaru a dalších offroadových a maratónských soutěží se letos znovu sejdou na Autodromu v Sosnové u České Lípy při MOGUL Dakar Setkání. Toto největší setkání závodníků z Dakaru a dalších soutěží se odehraje v neděli 24. března a diváci zde uvidí špičkovou dakarskou techniku v servisním zázemí i na trati autodromu, kde bude připravená i atraktivní offroadová trať.

MOGUL Dakar Setkání každoročně láká více a více diváků a stává se z něj jedna z největších motoristických akcí v Libereckém kraji. Popularita Dakaru je v České republice nevídaná a věřme, že výkony domácích borců tomu letos na Dakaru a Africa ECO Race ještě více pomohou. Stejně jako v minulých letech uvidíme domácí špičku dakarských závodníků v kategorii kamionů, automobilů, motocyklů i čtyřkolek. Všichni závodníci budou své umění předvádět na trati autodromu v Sosnové, kde budou mít diváci jedinečnou možnost vidět tolik dakarské techniky pohromadě i v akci na atraktivní trati. Skoky a šotolinovou část okruhu si jistě užijí dakarští i další závodníci z offroadových disciplín, kteří v loňském roce skvěle doplnili pestré startovní pole. V depu budou moci diváci shlédnout dakarskou techniku z naprosté blízkosti a popovídat si se soutěžáky přímo z očí do očí. Velkou atrakcí MOGUL Dakar Setkání je i závod RC modelů dakarských nákladních závodních automobilů, které potěší nejenom ty nejmladší návštěvníky setkání.

V letošním roce již účast přislíbily špičkové české dakarské týmy a uvidíme i několik závodníků ze zahraničí. Pořadatelé MOGUL Dakar Setkání v Sosnové slibují, že letos se určitě nikdo nudit nebude. Poznamenejte si do svých kalendářů datum neděle 24. března 2018, protože nikde jinde vám nebude Dakar v České republice tak blízko, jako právě v tento den v Sosnové. Autodrom Sosnová drží palce všem dakarským týmům a závodníkům na Africa ECO Race a přeje jim co nejlepší výsledek v soutěži. Těšíme se na vás na MOGUL Dakar Setkání.

 

Vytisknout

Diskuze: Dakar uvidíte v březnu v České republice

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Traiva RallyCup Kopřivnice - prosinec

Prosincová Traiva RallyCup v galerii Kuby Machálka

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud