Audi i BMW: V DTM budeme v roce 2019 pokračovat, ale v roce 2020 chceme třetího výrobce

-haj / iMotorSport.cz, 7. září 2018, 18:22 Google+

Audi potvrdilo, že se bude účastnit DTM i v roce 2019, ale svoje další setrvání v šampionátu podmiňuje příchodem třetího výrobce pro rok 2020.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Šéf Audi Motorsport, Dieter Gass, v průběhu srpnového závodu na Brands Hatch potvrdil, že Audi bude pokračovat v DTM. A to i přes nepříjemný fakt odchodu Mercedesu ze série na konci sezony 2018. Zároveň ale popřel, že by Audi zvažovalo nasazení minimálně osmi speciálů tak, aby příští rok na startovním roštu bylo alespoň 16 aut. 

Audi teď vydalo oficiální prohlášení, podle kterého bude nadále působit v DTM i Formuli E, ve které v jeho čtvrté sezoně vyhrálo titul mezi konstruktéry. V prohlášení ale stojí, že "nutným předpokladem pro další setrvání závazku Audi v DTM je, že od roku 2020 dále se musí účastnit minimálně tři výrobci". 

Nejžhavějším kandidátem na nového výrobce je Aston Martin, který by mohl vstoupit ve spolupráci s týmem AF Racing - což je společnost stojící za R-Motorsport GT týmem - HWA a Red Bull. "Díky technologiím budoucnosti, jako například turbomotoru, pořád v DTM vidíme potenciál," čekl Dieter Gass"Co se třetího výrobce týče, tak mám velkou důvěru v šéfa DTM, Gerharda Bergera, že ho přivede na startovní rošt nejpozději v roce 2020."

Šéf BMW Motorsport, Jens Marquardt, v Misanu také potvrdil, že jeho značka se hodlá DTM účastnit i nadále. "Plně DTM podporujeme a jsme mu zavázáni. V roce 2020 potřebujeme mít závazek třetího výrobce, ale to je práce ITR [promotér]."

Vytisknout

Diskuze: Audi i BMW: V DTM budeme v roce 2019 pokračovat, ale v roce 2020 chceme třetího výrobce

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Eriksson, Joel

Misano: Odvážná strategie pomohla Erikssonovi k jeho prvnímu vítězství v DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud