Pérez ve Formuli 1 nekončí, dohodl se s Red Bullem

Sergio Pérez a jeho přilba v sobotním tréninku v Abú Zabí

Sergio Pérez a jeho přilba v sobotním tréninku v Abú Zabí | foto: Racing Point F1 Team

Red Bull a Sergio Pérez dnes oznámili uzavření smlouvy pro příští sezonu. Zkušený Mexičan vystřídá v kokpitu elitní stáje Alexe Albona.

Je jasno. Red Bull pro příští sezonu definitivně potvrdil Sergia Péreze, který se tak stane týmovým kolegou Maxe Verstappena. Mexický pilot má na svém kontě deset pódii ve Formuli 1, přičemž letos získal své první vítězství. Red Bull získává v jeho osobě zkušeného borce, jenž navíc disponuje solidním sponzorským zázemím.

Je otázkou, na jak dlouho dobu Pérez s Red Bullem podepsal. Tuto informaci tým ani jezdec zatím médiím neposkytli. S prázdnou neodchází ani Alex Albon, Thajec zůstává v rodině Red Bullu, když bude zastávat pozici vývojového pilota.

Ostřílený Mexičan debutoval v královně motorsportu se Sauberem, poté zamířil k McLarenu a Force Indii, ze které se následně stal Racing Point. S týmem Lawrence Strolla měl Pérez původně uzavřený dlouhodobý kontrakt, avšak kanadský magnát dal nakonec přednost Sebastianu Vettelovi. 

img-responsive

Alexander Albon a Sergio Pérez v závodě v Toskánsku | foto: Red Bull Content Pool

Jsem neuvěřitelně šťastný, že jsem dostal šanci závodit za tým, který bojuje o tituly. Tohle bylo mým snem od prvního dne ve Formuli 1. Tým i já máme stejný cíl, stejné smýšlení. Udělám vše pro to, abych Red Bullu pomohl bojovat o další titul," říká Pérez.

„Rozhodovali jsme se dlouho. Alex zůstává členem naší rodiny, ale po zvážení všech hledisek jsme si řekli, že Sergio je pro nás tím správným pilotem, který bude v následující sezoně řídit jeden z našich vozů, těšíme se na něj," dodává šéf týmu Christian Horner. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 103 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu