Další problém pro kalendář. Dlouholetý otvírací závod sezony neuvidíme ani letos

Start závodu v Melbourne

Start závodu v Melbourne | foto: Mercedes AMG F1 Team

GP Austrálie pro rok 2021 byla dnes oficiálně zrušena. Vedení Formule 1 nicméně pracuje na tom, abychom o jeden závodní víkend letošní sezony nepřišli.

Je jasno. Závod v Austrálii se neuskuteční ani letos. Dnes to definitivně oznámil promotér tamní velké ceny. Důvodem jsou logistická opatření spojená s pandemií covid-19. V Austrálii se původně mělo jet už v březnu, tamní závod byl ale nakonec přesunut na listopad. Teď je jasné, že letos se v Albert Parku nepojede vůbec.

Oznamujeme, že Grand Prix se kvůli logistickým a cestovním omezením spojeným s pandemií covid-19 v Austrálii neuskuteční ani v roce 2021," píše se v oficiální tiskové zprávě. 

Pro fanoušky to každopádně neznamená žádnou zásadní komplikaci - vstupenky na letošní australský závod totiž v prodeji ještě nebyly. Největším negativem tohoto rozhodnutí je tedy skutečnost, že si budeme muset počkat minimálně další rok na premiéru upraveného okruhu v Albert Parku. Ten prošel v nedávné době hned několika změnami. 

img-responsive

Start závodu v Melbourne | foto: Mercedes AMG F1 Team

Vedení Formule 1 nicméně věří, že příznivci královny motorsportu o jeden letošní závodní víkend nepřijdou. Podle Stefana Domenicaliho probíhají už nyní intenzivní jednání o náhradním pořadateli původně australského závodu.

Jsme opravdu zklamaní, že se letos do Austrálie nepodíváme, ale už nyní pracujeme na možnostech, jak uvolněné místo v kalendáři zaplnit. Máme několik variant, přičemž pevně věřím, že nakonec odjedeme původně plánovaných 23 závodů. Jakmile budeme vědět víc, fanoušci se vše včas dozví," říká Domenicali. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu