Seidl přiznává zklamání z Ricciarda: Čekali jsme, že bude rychlejší

Daniel Ricciardo - první předsezonní testy v Bahrajnu

Daniel Ricciardo - první předsezonní testy v Bahrajnu | foto: McLaren

Nově uzavřené manželství mezi McLarenem a Danielem Ricciardem se nevyvíjí podle představ. Australský závodník nepodává ve srovnání se svým týmovým kolegou dobré výkony, na což McLaren doplácí v Poháru konstruktérů. Šéf týmu Andreas Seidl dal poprvé veřejně najevo svou nespokojenost.

Daniel Ricciardo byl před sezonou vnímán coby velká posila McLarenu. Od dvaatřicetiletého Australana se čekalo, že bude lídrem týmu. Jeho zkušenosti měli tým z Wokingu posunout na další úroveň.

Jenže to se zatím nestalo. Pravda je taková, že Ricciardo se v novém týmu trápí. Bývalá hvězda Red Bullu stále nedokáže využít maxima potenciálu svého nového vozu, na což McLaren doplácí v Poháru konstruktérů.

 A šéf týmu Andreas Seidl už začíná dávat najevo svou nespokojenost. „Pravda je taková, že Daniel určitě neočekával takhle  těžký začátek nového angažmá. Abych byl upřímný, tak i my v McLarenu jsme si mysleli, že touto dobou bude rychlejší," říká.

img-responsive

Andreas Seidl, nový ředitel F1 týmu McLarenu | foto: McLaren

Přesto však Seidl schopnostem australského pilota i nadále důvěřuje. „Jsem si jistý, že se do toho dostane. Jen to bude chtít ještě nějaký čas." Boss McLarenu tak může mít alespoň radost z výkonů Landa Norrise. Mladý Brit se stal lídrem týmu, na kterého je spoleh. 

Lando je skvělý. I přes svůj nízký věk nedělá v podstatě žádné chyby. Dokáže se koncentrovat a nezmatkuje ani v momentě, když mu něco nevyjde. Je odhodlaný. Dokáže také využívat šance, jež se mu naskytnou," má jasno Andreas Seidl. 

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu