Nejrychlejší kola: Bod navíc vybojoval vítěz GP Turecka, nejblíže mu bylo Ferrari

Valtteri Bottas s Mercedesem W12

Valtteri Bottas s Mercedesem W12 | foto: Mercedes AMG F1 Team

ISTANBUL - NEJRYCHLEJŠÍ KOLA ZÁVODU; Nejrychlejší kolo Velké ceny Turecka 2021 zajel její vítěz Valtteri Bottas v jejich posledních vteřinách. Nejblíže mu byl Carlos Sainz s Ferrari, jeho nejostřejší pokus byl ale už o téměř 1,5 sekundy pomalejší.

"V posledním kole jsem si jen tak z legrace zajel pro nejrychlejší kolo," uvedl po závodě šťastný Fin, jenž zde loni dostal od svého týmového kolegy Lewise Hamiltona jedno kolo.

S odstupem 1,489 sekundy za ním se umístil Sainz, který po startu z konce roštu dojel osmý a pro Ferrari vybojoval 4 body. Španěl byl diváky po zásluze zvolen jako "Jezdcem dne."

Nejrychlejší kola Velké ceny Turecka 2021

Nejrychlejší kola Velké ceny Turecka 2021 | zdroj: Petr Hlawiczka / F1NEWS.cz / INCORP images

Třetí nejrychlejší kolo patří Norrisovi s McLarenem, ten byl nicméně už o další půl sekundy zpět. Čtvrtá příčka patří Sergiovi Pérezovi, jenž v závodě v těsném duelu odolal Hamiltonovi s až desátým nejrychlejším kolem.

Všechna nejrychlejší kola byla zajeta na přechodných pneumatikách, ty hladké (středně-tvrdou C3 směs) 20 kol před koncem neúspěšně otestoval pouze čtyřnásobný mistr světa Sebastian Vettel.

Pneumatikové strategie GP Turecka 2021

Pneumatikové strategie GP Turecka 2021 | zdroj: Pirelli

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu