Marko hodnotí jezdce: Norris téměř na úrovni Maxe, Sainz pokořil Leclerca, u Russella se uvidí

Lando Norris pronásledující Maxe Verstappena

Lando Norris pronásledující Maxe Verstappena | foto: Red Bull Content Pool

Odborný poradce Red Bullu Helmut Marko má na starosti výběr mladých talentů pro tým rakouského miliardáře Dietricha Mateschitze. Jak hodnotí některé ze současných nadějí ve světě Formule 1?

Pod rukou mu už prošla celá řada vítězů velkých cen (Pierre Gasly, Daniel Ricciardo) a dokonce i mistrů světa, jako je Sebastian Vettel či Max Verstappen, u nějž je záměrem ten letošní titul obhájit i v sezóně 2022 po velké změně pravidel.

"Oficiálním cílem je pro nás opět vyhrát mistrovský titul," potvrzuje Marko. S novými auty však může být rozložení sil odlišné než loni. "S tak velkou změnou pravidel nikdy nemáte jistotu. Mercedes a my máme potenciál, lidi a návaznost."

"Znovu budeme hovořit o bitvě na té nejvyšší úrovni, obzvlášť když neexistuje žádný jiný jezdec na stejné úrovni jako Hamilton a Verstappen," pokračuje Marko. I když jeden z mladíků se jim hodně blíží: "Nejpravděpodobněji by s nimi mohl držet tempo Norris."

img-responsive

Tři nejlepší jezdci GP Monaka 2021: Sainz, Verstappen a Norris (zleva doprava) | foto: Red Bull Content Pool

Kdysi opěvovaný talent Ferrari Charles Leclerc, jenž v sezóně 2020 předčil Sebastiana Vettela (98 vs. 33 mistrovských bodů), letos nepředváděl tak oslnivé výkony a nakonec skončil až za svým týmovým kolegou. "Leclerca pokořil Sainz," komentuje suše odborný poradce Red Bullu.

A co očekává od mladého Georgea Russella, jenž přestupuje k Lewisovi Hamiltonovi do Mercedesu na místo Valtteriho Bottase? "Russell bude pro Hamiltona bezesporu větší výzvou. Už jen řečnicky a politicky, protože je také Angličan. V kvalifikacích je neuvěřitelně rychlý, ale své kvality musí v v první řadě prokázat," domnívá se 78letý Rakušan.

U hvězdy svého týmu očekává hladký vstup do nové sezóny: "Max nepotřebuje žádný čas na zahřátí. Vždy je rychlý od samého počátku. Vždy je připravený."

Jak to vypadá s přípravou jejich nového monopostu RB18? Podle Marka zatím probíhá vše podle plánů. "Alespoň jsem nedostal žádné opačné informace. Naplno na něm pracují," v Milton Keynes si podle něj moc neodpočinuli ani během vánočních svátků.

Diskuze:

Počet příspěvků: 51 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu