Ralf Schumacher kritizuje Magnussena: Mick je od Silverstone jasně lepší, říká

Kevin Magnussen a Mick Schumacher před závodem ve Francii

Kevin Magnussen a Mick Schumacher před závodem ve Francii | foto: Haas F1 Team

Startovní rošt pro sezonu 2023 už je téměř kompletní. Jedna z mála nejistot panuje u Haasu. neboť americká stáj své jezdecké duo pro příští rok ještě neoznámila.

Ještě v březnu to vypadalo, že za Haas budou letos závodit Mick Schumacher a Nikita Mazepin. Ruská invaze na Ukrajinu ale vše změnila, přičemž tým angažoval na Mazepinovo místo Kevina Magnussena. Nutno dodat, že zkušený Dán v prvních závodech zářil. Jen díky němu dokázal Haas v první čísti sezony využívat své konkurenceschopnosti. Naproti tomu Schumacher pořádal spíše než cokoliv jiného crash testy.

Pozornému divákovi ale jistě neuniklo, že postupně se začalo výkonnostní rozložení sil mezi oběma piloty Haasu měnit. S přibývajícími závody začínal mít Schumacher navrch, jenže k jeho smůle už Haas neměl tak dobrý vůz. A právě proto nebyly tolik vidět ani výkony samotného Schumachera.

img-responsive

Mick Schumacher v závodě v Mexiku | foto: Haas F1 Team

Podobný názor vyslovil v rozhovoru pro německé novináře Ralf Schumacher. Mickův strýc si myslí, že Haas by si měl nechat Schumachera a k vodě pustit Magnussena. 

Těžko říct, jak to nakonec dopadne. Možná už Magnussen nemá své jisté. Pokud se podíváme na poslední závody, tak od Silverstone je Mick výrazně lepší, přestože měl mnohdy smůlu na techniku a strategie. Počkejme na několik posledních závodů a uvidíme. Možná nakonec Haas zvolí dva Němce," líčí Ralf Schumacher.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu