Nový Red Bull RB19 sedí oběma jezdcům. Co obzvlášť naplňuje Marka před začátkem sezóny optimismem?

Max Verstappen s Red Bullem RB19 v Bahrajnu

Max Verstappen s Red Bullem RB19 v Bahrajnu | foto: Red Bull Content Pool

Red Bull je po předsezónních testech velmi spokojený. Nové auto RB19 bylo spolehlivé, rychlé a podle vedení vyhovovalo oběma jejich pilotům: Maxovi Verstappenovi i Sergiovi Pérezovi, který měl loni trochu problémy si na modrý monopost přivyknout.

Mexičan dokonce zajel poslední den testů na C4 směsi nejrychlejší čas -  o 0,359 rychleji než Lewis Hamilton s Mercedesem na ještě měkčích C5 pneumatikách. A chování vozu si hodně pochvaloval.

"Pérezovy problémy musíte zasadit do Perspektivy. Loni jsme měli auto, které Checo dokázal na počátku roku velmi dobře zvládat, ale jak bylo dále vyvíjeno, začínal s ním být Verstappen čím dál více spokojenější," vrací se odborný poradce týmu Helmut Marko k předchozímu vozu RB18.

"Rozdíl spočívá v tom, že Verstappenovi vyhovuje silná přední část - taková, která fakt ostře zatáčí. Pérez je naproti tomu trochu odlišný. Má rád méně dramatické auto. Letos se nicméně zdá, že jsme přišli na řešení, které umožní oběma pilotům využít jejich kvality," pochvaluje si Marko.

img-responsive

Sergio Pérez a Max Verstappen během předsezónních testů v Bahrajnu | foto: Red Bull Content Pool

Ten po testech neskrýval spokojenost i přes drobný únik oleje, který je v pátek stál pár cenných minut na trati: "S testovacími dny a s tím, jak probíhaly, jsme velmi spokojení. Objevil se pouze jediný problém a šlo jen o malý problém."

Jak si proti konkurenci stojí? "Nevíme, jak si soupeři vedou a kolik měli ve voze paliva během rychlých jízd. Pokud byli těžší než my, pak jsou časy relativní. Testy ale ukázaly, že jsme spolehliví a rychlí," hodnotí opatrně odborný poradce Red Bullu.

"To, co nás obzvlášť naplňuje optimismem, byly dlouhé jízdy Verstappena i Péreze. Ty byly přinejmenším stejně rychlé jako dlouhé jízdy našich soupeřů," uzavírá Marko před první velkou cenou, která se jede v Sáchíru již tento víkend.

Diskuze:

Počet příspěvků: 6 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu