Hamilton už viděl nové auto, Mercedesu před sezónou 2024 naprosto věří

Letošní Mercedes W14

Letošní Mercedes W14 | foto: Mercedes AMG F1 Team

Lewis Hamilton je spokojený s tím, jak probíhá vývoj nového monopostu Stříbrných šípů. Plně věří v to, že bude mít příští rok k dispozici mnohem konkurenceschopnější zbraň než letos.

Sedminásobný šampion o víkendu převzal na slavnostním večeru FIA v ázerbájdžánském Baku trofej za třetí místo v letošním šampionátu jezdců. Pár dní před tím navštívil továrnu Mercedesu, kde se mohl seznámit s průběhem vývoje nového vozu W15.

"Nejsem inženýrem ani konstruktérem, takže se těžko posuzuje, jak na tom nové auto bude. Vždy jde o vzrušující část roku, protože jsem viděl současné auto v aerodynamickém tunelu," popisuje Hamilton.

"Vždy se projdu kolem aerodynamického tunelu, když dorazím do továrny, abych viděl, jak se auto vyvíjí, ať už se ubírá jakýmkoliv směrem," pokračuje britský pilot, který by chtěl v příštím roce zaútočit na rekordní osmý titul ve své kariéře.

img-responsive

Lewis Hamilton na pódiu v Mexiku | foto: Mercedes AMG F1 Team

Podle jeho šéfa Tota Wolffa má být příští monopost kompletně přepracovaný, aby mohli stáhnout velký náskok Red Bullu a konečně bojovat o vítězství.

"Skočil jsem se podívat, jak jsme na tom, a když tam přijdu příště, půjde znovu  odlišné zvíře. Mám ale plnou důvěru vůči všem, kteří na něm pracují a chovám naději v to, že příští rok budeme v mnohem konkurenceschopnější pozici," dodává Hamilton.

Mercedes letos jen těsně uhájil druhou příčku mezi konstruktéry před Ferrari, kterému v konečném účtování scházely pouhé tři body. Mistrovský Red Bull nicméně všem ulétl, když nasbíral o 451 bodů více než Stříbrné šípy.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu