Sainz hledá tým, kde by měl nejlepší šanci na zisk titulu. Jak rychlé je nové Ferrari SF-24?

Carlos Sainz s novým Ferrari v Bahrajnu

Carlos Sainz s novým Ferrari v Bahrajnu | foto: Pirelli

Carlos Sainz promluvil po předsezónních testech o výkonnosti nového vozu Ferrari i o své budoucnosti, v níž by rád získal titul mistra světa.

Španěl v současné době přemýšlí o svém dalším velkém kroku ve Formuli 1, po sezóně jej totiž u Scuderie nahradí sedminásobný šampion Lewis Hamilton, který šokoval svým rozhodnutím opustit Mercedes. Čtvrtý rok v Maranellu bude pro Carlos tedy také rokem posledním.

"Pokud existuje jedna věc, kterou jsem v posledních letech měl, pak to byla stabilita. Půjde o můj čtvrtý rok s tímto týmem a cítím se být připraven brát můj čtvrtý rok u Ferrari jako dobrou výzvu," popisuje Sainz, jenž minulý týden zajel nejrychlejší čas během předsezónních testů v Bahrajnu.

"Samozřejmě příští rok půjde o jiný tým, přestoupím někam jinam, ale stále ještě nevím kam. Nechám si nějaký čas na rozhodnutí, aby šlo o dobré rozhodnutí pro mě, pro mou kariéru - místo, kde strávím další tři či čtyři roky," pokračuje.

img-responsive

Carlos Sainz během testů v Bahrajnu | foto: Pirelli

"Abych to mohl udělat, potřebuji vidět celou situaci, hovořit se všemi týmy a zjistit, kdo mi nabídne nejlepší šanci na to, abych se stal v budoucnu mistrem světa," přibližuje své přání Sainz.

O dojmech z nového vozu Ferrari, s nímž minulý týden v Bahrajnu zvládl celkově 224 kol, uvádí spokojeně: "Proskenovali jsme celé nastavení, prošli jsme všechno v autě a zdálo se, že odpovídá a reaguje dobře."

A jak jsou na tom s výkonností ve srovnání s Red Bullem, který svých nejlepších časů dosáhl na tvrdších směsích pneumatik? "Pokud jde o výkonnost, pak samozřejmě nemám ponětí. Můžu říct jen to, že Red Bull vypadá velmi rychle. Ale kromě toho nic jiného."

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu