Renault po kvalifikaci zklamaný

Fisichella, Giancarlo

Fisichella, Giancarlo | foto: Lotus F1 Team

Fernando Alonso na piloty Ferrari a Hondy nestačil a startovat bude až z páté příčky. Giancarlo Fisichella se stal obětí vyřazovacího systému, postaví se do šesté řady.

Oba piloti tradičně výborně startujících Renaultů mají alespoň výhodu čisté poloviny startovního roštu. Fisichella nepostoupil do první desítky, protože v době jeho posledního rozhodujícího kola byly vyvěšeny žluté vlajky. Díky tomu však může dotankovat před závodem.

Fernando Alonso (5.): "Myslím, že páté místo není zrovna moc dobré, protože předjíždění je tady těžké, ale zase tak špatné pořadí pro start to není. Ve třetí části kvalifikace bylo na trati pořád hodně plno a v některých kolech jsem se časem přiližoval limitu 110%, ale na konci jsem měl volnou trať a auto bylo dobré. Vyvážení je lepší než včera a zdá se být dobré pro závod, tak se musím pokusit získat několik míst na startu, a potom budu věřit v naši strategii."

Giancarlo Fisichella (11.): "Co mohu říct? Jsem hodně zklamaný, protože do svého domácího závodu odstartuji až z jedenáctého místa. Vyvážení auta bylo mnohem lepší než včera, takže jsme rozhodně měli být v první desítce. Myslím, že jsme udělali chybu v plánování druhé části kvalifikace, protože jsem mohl vyjet víckrát. Zapamatujeme si to pro příště. Teď můžeme měnit naši strategii a večer se pokusíme zvolit tu správnou. Rychlost a vyrovnanost nám nechybí."

Foto: Renault F1 Team

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu