Incident v Copse závodní kolizí

Schumacher, Ralf

Schumacher, Ralf | foto: Panasonic Toyota Racing

Po nadějné včerejší kvalifikaci Ralfa Schumachera skončila jeho cesta za body po kolizi, do které byli zapleteni ještě Scott Speed a Mark Webber. Komisaři situaci šetří.

Ralf Schumacher - Toyota
Bohužel, byl to okamžik, který se při závodech čas od času stane. Vše začalo mým špatným startem, kdy jsem ztratil několik pozic a dostal se do hustého provozu. Když je kolem nás minimum místa, takové věci se přihodí. Všude byly vozy a je těžké říci přesně co se stalo, dostal jsem ale ránu zezadu a šel jsem do hodin, díky čemuž jsem nemohl změnit směr, abych vyhnul Markovu vozu. Byla to závodní kolize, nikdo není vinen, nikdo to neudělal úmyslně.

Mark Webber - Williams
Start se mi hodně podařil a získal jsem několik pozic. Vypadalo to tak, že Scott Speed trefil Ralfovo pravé zadní kolo, čímž poslal Toyotu do smyku. Ralf se snažil situaci zachránit, ale překřížil mou dráhu když sem se snažil vyhnout a už jsem nemohl zareagovat. Měli jsme těžký víkend, tak je škoda, že jsme z toho nic nevytěžili.

Scott Speed - Toro Rosso
Měl jsem dobrý start a dostal jsem se mezi Tonia a Christiana. Pak jsem se pokoušel předjet i Ralfa. Neměl dobrý start a já měl lepší grip. Šel jsem vedle něj po pravé ruce, ale řekl bych, že mne tam nečekal. Byla to jen závodní kolize, ale přinesla bohužel konec mému snažení když se mi ohnula tyč řízení.

Vzhledem k tomu, že vyjádření jezdců je neobvykle jednotné, dá se očekávat, že i traťoví komisaři shledají nehodu bez úmyslného zavinění a nebudou vyneseny žádné penalizace či finanční pokuty.


Foto: Panasonic Toyota

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu