Kubica si vzpomíná na časy bez peněz

Kubica - Heidfeld

Kubica - Heidfeld | foto: BMW Motorsport

Polská hvězda první velikosti a pilot stáje BMW Sauber dnes zavzpomínal na svoji cestu do Formule 1 a prozradil i svoji silnou stránku.

Robert Kubica při dnešním slavnostním představení týmu pro sezonu 2007 poděkoval svým rodičům, kteří ho vždy podporovali a už od osmi roků s ním jezdili po Polsku trénovat a závodit s motokárou.

Ve třinácti letech se přestěhoval do Itálie, aby mohl dále růst, neboť doma už konkurenci neměl. „V Itálii byl tehdy nejlepší a nejvyrovnanější šampionát. Mým cílem bylo umístit se do první dvacítky a já hned získal pole position a dvě druhá místa v závodech. Přišly však i špatné časy, to když otci došly peníze. Na evropské poměry jsme zkrátka neměli dost velký příjem."

Polskému jezdci se musí přiznat, že si získává stále větší popularitu svými dobrými výkony provázenými skromným vystupováním. Například na rozdíl od Hamiltona přiznává, že o Formuli 1 vůbec nesnil, měl podstatně menší a reálnější cíle. „K postupu do F1 musí mít člověk hodně velké štěstí a mne potkalo v prosinci 2005, když mi zavolal Mario Theissen.“

Přes skromnost prozradil, v čem vidí svoji sílu. „Myslím si, že mou největší zbraní je hlava. Jsem psychicky velmi silný a vždy říkám, že polovina úspěchu začíná v hlavě a v psychické přípravě.“


Foto: BMW Motorsport

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu