Kvalifikace očima tří nejlepších

Massa, Felipe

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

TURECKO - TISKOVÁ KONFERENCE; Felipe Massa očekává těžký závod a nepochybuje, že bude McLaren velmi tvrdým soupeřem. Hamilton sice duel o pole position prohrál, do závodu jde však s optimismem. Raikkonen litoval chyby v pomalé zatáčce, která byla tentokrát hodně drahá.

Felipe Massa - Ferrari, 1.
Tohle byla velice vyrovnaná kvalifikace, což je možné pozorovat především na časech z 1. a 3. sektoru, tam jsme bojovali o pole position všichni čtyři. V závěru jsem dal dohromady nejlepší čas a jsem na tohle kolo skutečně pyšný, zvláště po špatném výsledku v Maďarsku. Očekávám, že budeme mít zítra těžký závod a proto je dobré mít nejlepší místo na startu. Osmá zatáčka je fantastická, mám ji moc rád. vyžaduje srdce a výborné vyvážení vozu. Už v trénincích jsme ukázali, že máme na zítra dobrý vůz, ale i McLaren bude silný. Bude to těžký závod pro nás a hezký závod pro diváky.

Lewis Hamilton – McLaren Mercedes, 2.
Výsledek je pro mne docela dobrý a jsem za něj rád. V trénincích jsme byli rychlí, ale v prvních dílech kvalifikace jsme ve formě moc nebyli. V poslední části jsem začal jako čtvrtý a nebyl jsem si příliš jistý, zda dokážeme dát dohromady opravdu konkurenceschopný čas. Snažil jsem se a tlačil jsem co to šlo. Trochu jsem ztratil v poslední zatáčce, která je ošidná, ale byl to dobrý výkon jak pro mne, tak tým. Vůz je výborný, máme silný balík, lidé v týmu ho tři týdny vylepšovali, ne každý měl prázdniny. Doufejme, že z toho budeme zítra v boji s Ferrari profitovat.

Kimi Raikkonen – Ferrari, 3.
První dvě části kvalifikace byly v pohodě, ale udělal jsem chybu v poslední třetí části. V poslední zatáčce mi to nevyšlo docela podle představ, ale pro závod máme dobrý vůz, tak doufejme, že to mohu vybojovat zpět. Rozhodující zatáčky jsou zde ty pomalé, v nich můžete ztratit rozhodující čas. Navíc jsou zrádné a snadno pokazíte kolo. Pro závod jsme ale v dobré pozici, uvidíme, co nám přinese zítřek.

 

 

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu