Toyota nabízí jen peníze, nic víc

Trulli, Jarno

Trulli, Jarno | foto: Panasonic Toyota Racing

Tovární tým nejúspěšnější světové automobilky je znám tím, že přes asi největší rozpočet mezi týmy F1 nemůže prorazit a stále se neřadí mezi špičkové stáje. Jarno Trulli neskrývá rozčarování a vůči zaměstnavateli byl v rozhovoru pro El Mundo až překvapivě kritický.

Ital přišel do týmu na konci sezony 2004 ze špičkového Renaultu a spolu s Ralfem Schumacherem se prodíral třemi ne právě úspěšnými sezonami. Práce pilota F1 ho v žádném případě nenudí, ale z výsledků už je otrávený.

„Je to frustrující, ale nedokázali jsme najít klíč k vítězství. Když jsem sem přišel v roce 2005, byla to velmi těžká sezona, ale nakonec se ukázalo, že z těch tří, co jsem tu, byla tou nejlepší. To jsem si tehdy ani neuměl představit, ale věci se vyvíjely jinak, než jsem očekával.“

Po odchodu Ralfa Schumachera bude sedačka v jednom závodním monopostu volná a Toyota by na ní ráda posadila dvojnásobného šampiona Alonsa. Trulli by vedle svého bývalého týmového kolegy rád znovu závodil, ale myslí si, že letošních jedenáct bodů je pro zisk jezdce jeho formátu přes veškeré peníze málo.

„Fernando musí jít v případě přestupu do špičkového týmu a chtít vítězné auto. S našimi jedenácti body to v žádném případě není naše situace.“

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu