Mateschitz: Najprv Top 3, potom víťazstvá

Mateschitz, Dietrich

Mateschitz, Dietrich | foto: Sutton Images

Stajňa Red Bull Racing patrí k trpezlivým čakateľom na svoje prvé víťazstvo v F1. Premiérový triumf sa ale s veľkou pravdepodobnosťou nezrodí ani počas nastávajúcej sezóny 2008. Nápojový magnát Dietrich Mateschitz predpokladá útok na čelné pozície až o rok neskôr.

"Za normálnych okolností nebude možné, aby sme vyhrali," uviedol najmocnejší muž stajne Red Bull Racing.

63-ročný Rakúšan však poznamenáva, že napriek všetkému má z nového monopostu RB4 veľmi dobrý pocit a plne mu dôveruje. Pozitívne myslenie možno pramení z výsledkov z konca predošlej sezóny, kde "býci" nečakane excelovali počas kvalifikácií v Číne i Brazílii a ani samotné preteky sa nevyvíjali pre stajňu úplne najhoršie.    

"Verím tomu, že obaja naši piloti budú mať v budúcej sezóne množstvo príležitostí dosiahnuť na podium. Víťazstvá zatiaľ nečakám, na tie sa upriamime až od roku 2009."

Mateschitz prezradil, že jeho veľkou túžbou je, aby sa stajňa Red Bull Racing stala už v najbližších mesiacoch treťou silou F1 a prevzala tak štafetu po tíme BMW Sauber. Ďalej poznamenal, že je veľmi trpezlivým človekom a nikdy nepredpokladal okamžité úspechy v motoristickom biznise.

"Nerobil som si žiadne ilúzie. Vedel som, že v silnej konkurencii budé ťažké presadiť sa, ale myslím, že my to dokážeme." 

 

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu