Smůla Ferrari nebude trvat věčně

Räikkönen, Kimi

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Italové v Austrálii naprosto propadli. Špatný výkon v kvalifikaci a ještě horší výsledek v závodě překvapil mnohé. Ale v Malajsii a nadcházejících grand prix může být zase všechno jinak. Ron Dennis si to plně uvědomuje.

„Každý tým má zkušenosti s náročnými víkendy,“ řekl Dennis. „Sáhli si na dno, ale je nám jasné, že se vrátí. V Malajsii a po zbytek sezóny budou velmi konkurenceschopní. Jediné co můžeme dělat je snažit se a zůstat soustředění na naše úsilí.“

McLaren je naprosto spokojen. Avšak rychlost, pomocí které dnes deklasovali konkurenci, se vzhledem k různým typům okruhů může měnit. V Austrálii pomýšlel McLaren na double, ale výjezd safety caru nakonec zhatil plány a Kovalainen dojel na pátém místě.

Ferrari zažilo nejhorší start do sezóny od roku 2002. Dennise to těší, ale zůstává opatrný. „I když si na dalších dvou závodech udržíme konkurenceschopnost, pravá síla všech monopostů nebude známá, dokud nepřijedeme do Barcelony.“ Právě první evropský závod bývá záchranou pro týmy, kterým se v zámoří nedařilo.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu