Montoya: Stále jsem u Williamsu!

Montoya pojede ještě rok u Williamsu, ale už má smlouvu pro další rok s McLarenem.

Mnoho lidí očekává, že Montoya nebude mít dostatečnou motivaci bojovat pro Williams, když ví, že u něj končí. Zrovna tak tým by mohl podporovat na prvním místě Ralfa Schumachera, který pravděpodobně v týmu ještě nějaký rok zůstane. Objevily se dokonce spekulace o tom, že by Ron Dennis, který na rozdíl od Franka Williamse nikdy neváhal investovat do špičkových jezdců jakoukoliv částku, mohl Montoyu vyplatit a ten by tak po boku Kimiho Raikkonena hájil stříbrné barvy už v příštím roce.

Juan Pablo Montoya však takovéto úvahy jednoznačně vyvrací: "Williams a BMW za mnou stáli na 100% a věřím, že je tomu tak stále."

Podle některých nejmenovaných zdrojů také došlo na problémy mezi vedením Williamsu a Kolumbijcem, což mělo údajně urychlit jeho odchod k McLarenu. I to osmadvacetiletý pilot popírá: "Prostě jenom přišla nabídka. Myslel jsem si, že bych mohl zkusit něco odlišného."

Letos JPM na williamsu bojoval až do předposledního závodu o titul mistra světa, ale nakonec mu uteklo i druhé místo, přestože ve druhé polovině sezóny byli asi nejrychlejší kombinací pilot-vůz a Monty byl favorizován před M. Schumacherem a K. Raikkonenem. Snahu zmařila nespolehlivost vozu BMW Williams: "Auto bylo rychlé, titul jsme měli v kapsi"

Budoucího týmového kolegy, mladého, ale proklatě rychlého a ledově klidného Fina Kimiho Raikkonena se Montoya neobává: "Akorát ho musím porazit. To je moje práce."

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu