Audi A3 ClubSport Quattro - šílené kladivo z Německa

Audi včera ukázala první snímek modré střely s označením A3 Clubsport Quattro koncept, se ukáže za pár týdnů na tuningovém srazu vozidel ve Wörthersee (28-31 května).

Hardcore modrá Audi vychází ze sériového Audi  S3 sedan , ale namísto 4-válce 2.0 TFSI má Clubsport Quattro pod kapotou rovnou 5-válec 2,5 TFSI ź modelu RS Q3 . Ten je odladěn na výkon 525 koní poskytne 600 Nm točivého momentu, což jsou přímo úctyhodné hodnoty.

Celková hmotnost této Audinky činí 1527 kg a díky mohutnému výkonu není překvapením, že z 0 na 100 km/h zrychlí za 3,6 sekundy. Maximální rychlost je omezena na hodnotu 310 km/h a jakých úprav se vlastně sportovní sedan S3 dočkal? Předně bylo instalováno větší turbodmychadlo a mezichladič. Dále byla poladěna řídící jednotka motoru a nový je i výfukový systém. 

Sportovní koncept má i tužší nastavení zavěšení, které snížilo světlou výško vozu o 10 mm a také 21-palcová set litá kola o rozměru 275/25 R21. Audi A3 Clubsport Quattro má agresivní body kit karoserie, nafouklé blatníky, širší prahy a velký zadní difuzor.  V tuto chvíli sice zatím nejsou žádné plány na sériovou výrobu ale koncept  je to poměrně zdařilý. 

Zdroj: Audi

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu