Sauber tvrdí, že jim k boji o pódia chybí již jen krůček

Sauber

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Sauber věří, že jim již pouze drobné vylepšení vozu C31 bude stačit k tomu, aby mohli ve zbytku sezóny pravidelně bojovat o umístění na stupních vítězů.

Tým z Hinwilu na počátku sezóny zažíval smíšené pocity. Skvělým okamžikem byl souboj Sergia Péreze s Fernandem Alonsem o vítězství v Malajsii, naopak v posledním závodě v Bahrajnu přišlo zklamání, když Sauber nedosáhl ani na jeden bod.

Podle hlavního designéra Mata Morrise je však monopost C31 dostatečně rychlý na to, aby mohli pomýšlet na dobré výsledky.

"Nemyslím si, že by Malajsie představovala náhodný výsledek. Auto má rychlost, je konkurenceschopné, což jste mohli vidět v prvních čtyřech závodech, které měly odlišného vítěze. Je to velmi vyrovnané. Rozdíl mezi Malajsií a Bahrajnem se zdá být velký, ve skutečnosti je však docela malý. Tak málo dělí postavení na bedně a mimo body," říká Morris.

Sauber podle něj musí nyní pracovat na tom, aby ze svého vozu dostal maximum, aby nepřišlo o svůj náskok před nejbližšími soupeři z úvodu sezóny.

"Vždy se musíte dívat dopředu, ale také na všechny kolem vás, protože to je tak vyrovnané. Vzhledem k tomu, že Williams a Force India pravidelně získávají body, je to znovu velmi těsné. Měli jsme na ně 30bodový náskok, který se ohromně snížil, takže se musíme podívat na to, co tito kluci dělají," dodává Morris.

sauber
Sergio Pérez s vozem Sauber C31 při testech v Mugellu (foto: Pirelli)

V Barceloně by měl švýcarský tým nasadit spoustu novinek, které si úspěšně vyzkoušel minulý týden v Mugellu, kde si pohrával i s výfuky McLarenu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu