Singapur má dle Ecclestona novou pětiletou smlouvu na pořádání závodů

Sauber

Sauber | foto: Sauber Motorsport AG

Vypadá to, že singapurský noční závod se bude v kalendáři F1 objevovat minimálně do roku 2017. Bernie Ecclestone totiž oznámil, že se dohodl na nových podmínkách s tamějšími pořadateli.

Má se za to, že pořadatelé chtěli snížení poplatků za pořádání VC. Odhaduje se, že za pořádání VC v roce 2011 pořadatelé zaplatili 42 milionů USD (cca 865 milionů CZK). Podle ministra pro obchod a průmysl Iswarana by dohoda měla zajistit VC Singapuru pro dalších 5 let.

81letý Ecclestone prohlásil, že všechny překážky, které stály v cestě zdejší Grand Prix, byly odstraněny: "Vše, co stálo v cestě Singapurské VC po dalších 5 let bylo odstraněno. Jsem velmi rád, že se to podařilo, protože závod v Singapuru je pro F1 velmi přínosný a stejně tak je noční závod F1 přínosný pro Singapur."

"Vždy jsem chtěl, aby závod v Singapuru pokračoval i po vypršení aktuálního kontraktu. Teď je konečně vše dohodnuto. Už se nemohu dočkat na další závod v městských ulicích. Vždy si ho užívám."


Pohled na noční Singapur (foto: Renault Sport F1)

Příprava závodní tratě stojí každý rok 150 milionů USD (cca 3,1 miliardy korun), z čehož asi 60 % hradí místní vláda. Nedávná studie však odhalila, že samotný závod přinese městu více než trojnásobek vynaložených nákladů (především díky turistice). Odhadem sleduje každý rok závod více než 300 milionů diváků.

Pořadatelé Velké ceny Singapuru však Ecclestonova slova o uzavření dohody popírají. Podle nich jednání stále probíhají.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu