Force India: Hledáme talent, ne peníze

Force India

Force India | foto: Sahara Force India

Force India se nechala slyšet, že rychlost spíš než peníze bude rozhodujícím faktorem při výběru druhého jezdce, který se připojí k Paulu di Restovi v nové sezoně.

Očekává se, že tým ze Silverstone oznámí svoje jezdecké složení v několika nadcházejících týdnech. S tímto týmem je přitom spojována celá řada jezdců. Všeobecně se má za to, že v týmu zůstane Paul di Resta. Možný výčet potenciálních kolegů Brita je však dlouhý a zahrnuje jména jako Sebastien Buemi, Adrian Sutil, Bruno Senna, Kamui Kobayashi nebo třeba Jamie Alguersuari.

Provozní ředitel Force India, Otmar Szafnauer, říká, že je důležité, aby tým zvolil co možná nejrychlejšího jezdce jako náhradu za odcházejícího Nica Hülkenberga. Podle jeho slov je to dobré pro výkon Paula di Resty. "Věřím, že tým to [dva rychlé jezdce] potřebuje. Ne všechny týmy ale sdílejí stejný názor," říká Szafnauer.


Provozní ředitel týmu - Otmar Szafnauer

"Jezdec si samozřejmě vždy myslí, že jede co nejlépe to umí. Ale když nemá přímou konkurenci? Pro lidi je důležité mít konkurenci, zlepšuje to výkony. Když máte v týmu konkurenci, pomáhá to vašim vlastním výkonům." 

Force India by mohla oznámit jezdce pro novou sezonu na své Vánoční párty, která se koná v půlce prosince. "Vše oznámíme v rámci několika dalších týdnů. Náš list kandidátů se již zkrátil."

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu