Villeneuve si nemyslí, že se Grosjean poučil ze svých chyb, favorizuje Alonsa

Villeneuve, Jacques

Villeneuve, Jacques | foto: www.jv-world.com

Romain Grosjean loni upoutal pozornost svými častými kolizemi. Francouzský závodník Lotusu však trvá na tom, že se poučil. To si však nemyslí Jacques Villeneuve.

Romain Grosjean zažil loni nelehkou sezonu. I když mu nechyběla rychlost, kolize na startu mu od Marka Webbera vynesly označení "cvok" a FIA mu zakázala startovat v italské Monze. Grosjean však trvá na tom, že se poučil. S tím ale nesouhlasí Jacuques Villeneuve.

"Jediný důvod, proč má šanci na vítězství je fakt, že je v neuvěřitelném autě. Jeho problém je, že se ze svých chyb nepoučil. Fascinuje mě to, protože se od prvního do posledního závodu vůbec nezměnil. Je to škoda, protože je to velmi rychlý závodník, cituje kanadského mistra světa z roku 1997 francouzská RMC Sport.

Villeneuve také přiznal, že jeho favoritem je Fernando Alonso. "Nejlepší auto je bezpochyby Neweyho Red Bull. Ale kromě Alonsa není žádný jezdec schopen jet celý závod na hraně. Když to zkusí Vettel, udělá chybu. Jedinou výjimkou je Alonso. Po něm možná Lewis Hamilton. Už není u McLarenu, své rodiny, takže už nebude chráněn. Ale je to bojovník a bude to velmi zajímavé," uvedl.

Alonsa považuje Villeneuve za nejlepšího (foto: Scuderia Ferrari)

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 16 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu