Trulli si do Španělska věří

Týmu Renault vždy "Circuit de Catalunya" vyhovoval, ovšem letos je konkurence velmi silná.

Jarno Trulli nepochybuje, že tým Renault bude ve Španělsku tento víkend velmi silný. Loni zde francouzský tým předvedl nečekaný výkon a R24 tu má již hodně natestováno.

"Nejdůležitějším faktorem je umění přizpůsobovat se změnám trati a nastavovat podle toho auto," hovoří Jarno Trulli o okruhu, kde se o víkendu pojede Velká cena Španělska, pátý podnik mistrovství světa F1. "Obecně jsou časy rychlejší v chladnějších podmínkách a s rostoucí teplotou se zhoršují. Potřebujeme tyto změny zaznamenávat a ujistit se, že vyvážení zůstává i při delší jízdě stejné. Dalším faktorem je vítr - podobně jako v Silverstone to může mít vliv na aerodynamiku, ale také na to musíte brát ohled při volbě rychlostního stupně."

"Před každým závodem jsem optimistou, ale před Barcelonou obzvlášť," odhaduje své šance Trulli. "Loni jsem skončil v první zatáčce, ale auto bylo velmi rychlé a my víme, že i R24 je zde konkurenceschopný. Od té doby, co jsem u Renaultu, je tohle zatím můj nejlepší začátek sezóny a víme, že tento okruh nám vždy vyhovoval. Naši soupeři jsou dnes velice silní a bitva bude vyrovnaná, ale my nepřestaneme tlačit a zlepšovat naše výkony."

Foto: Renault F1 Team

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu