Montezemolo: Kimi je teď jiný, než tehdy, když z Ferrari odešel, Alonsa může porazit

Ferrari

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo hovoří o příchodu své staronové posily - o Kimim Räikkönenovi. Srovnává ho přitom s Nikim Laudou a tvrdí, že Fernanda Alonsa příští rok bude moci porazit.

"Räikkönenův případ je téměř stejný jako Laudův. Také Niki v určitém bodu řekl 'dost,' protože v tom nemohl pokračovat. Hovořím o dvojčeti - o Kimim, protože jezdec, který za nás závodil, nebyl tím, kterého jsme přijali," uvádí pro Gazzettu dello Sport Montezemolo, který se rozhodl v roce 2009 Kimiho zbavit.

"Přestávka mu prospěla, vrátil se ke skvělosti, vyhrál závody a spoustu jich dokončil. Chtěl jsem pilota, který by mě přiměl ohlížet se za Massou s lítostí, a nyní ho mám. Po Räikkönenovi požaduji vítězství, konzistenci a pódia," pokračuje prezident Ferrari.

"Alonso bude tím hlavním, kdo z toho bude těžit. Když se vrátím k Laudovi - nezapomeňte, že po svém návratu porazil [u McLarenu v roce 1984 o půl bodu] Prosta v mistrovství světa," připouští Montezemolo možnost porážky Alonsa od svého nového týmového kolegy.

Na dotaz, kdy s Räikkönenem hovořil, prezident Ferrari uvedl, že k tomu došlo 10 dní před Velkou cenou Itálie. Naznačil také, že o návrat Kimiho usiloval zejména šéf závodního týmu Stefano Domenicali, o jehož výměně neuvažuje.

alonso - raikkonen
Fernando Alonso s Kimim Räikkönenem na tiskové konferenci v roce 2008 (foto: Renault F1)

Diskuze:

Počet příspěvků: 9 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu