Brawn: Rozdíly mezi Hamiltonem a Rosbergem jsou velmi malé

Mercedes F1 W04

Mercedes F1 W04 | foto: Daimler AG

Šéf závodního týmu Mercedesu Ross Brawn si pochvaluje svou jezdeckou sestavu, která je podle něj velmi vyrovnaná.

Mercedes je třetím nejlepším týmem letošního ročníku, na druhé Ferrari přitom ztrácí pouhých 7 bodů. Nico Rosberg letos vyhrál dva závody (v Monaku a v Silverstone), jeho týmový kolega Lewis Hamilton jeden (na Hungaroringu) - v šampionátu jezdců má však 35bodový náskok a lepším je i v kvalifikacích v poměru 8:5.

Během posledních dvou velkých cen měl ale navrch Rosberg, podle Brawna jsou si však oba velmi vyrovnaní: "U obou podle mě platí, že když má jeden drobnou výhodu a je o něco více vpředu, často se to velmi těžko definuje.

Myslím, že Nico byl v posledním víkendu o něco spokojenější s vyvážením a pro kvalifikaci dostal auto, které chtěl, a Lewis možná ne. Rozdíly jsou však malé. Není to tak, že jeden pilot prožívá katastrofu a druhý má skvělý den. Myslím si, že jde o normální odchylky. Upřímně vám můžu říci, že to je skvělé je takto pozorovat."

Proto doufá, že jejich rivalita v týmu bude pokračovat: "Pokud bychom měli jednoho dominujícího jezdce, znamenalo by to, že ten druhý není moc dobrý. My však máme dva jezdce, kteří si vedou velmi dobře."

hamilton - rosberg
Lewis Hamilton (vlevo) se svým kolegou Nicem Rosbergem
(foto: Mercedes AMG F1 Team)

"Z tohoto hlediska jsou piloti, kteří tlačí jeden na druhého, přesně tím, co si přejeme. Oba mají stejné vybavení, oba mají velmi dobrý tým inženýrů a mechaniků a já rád pozoruji, jak se to mezi nimi pravidelně přelévá. Nemáme tedy slabého člena týmu," dodává Brawn.

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu