Co se Grosjean naučil od svých bývalých kolegů - Alonsa a Räikkönena?

Räikkönen, Kimi

Räikkönen, Kimi | foto: Lotus F1 Team

Pilot Lotusu Romain Grosjean hovoří o svých bývalých týmových kolezích - o Fernandovi Alonsovi a Kimim Räikkönenovi. Co se od nich může naučit?

Francouz strávil po boku Kimiho poslední dvě sezóny, v roce 2009 se u stejného týmu (tehdy Renault) učil od Fernanda - oba jezdce, kteří se příští rok sejdou u Ferrari, tedy velmi dobře zná. Jak jim to bude klapat?

"Přeji jim mnoho štěstí. Jsou velmi silnými osobnostmi, bude to zajímavé. Kimi se v několika ohledech Fernandovi hodně podobá. Oba jsou rádi jedničkou, takže uvidíme, jak to dopadne," usmívá se Grosjean.

V čem pro něj byla spolupráce s těmito dvěma mistry světa užitečná? "Pokud existuje něco, co bych se mohl od Kimiho a Fernanda naučit, pak to, že se nikdy nevzdávali. Kdykoliv se dostali do auta, dostali z něj 100 % - ať už to bylo auto dobré či špatná nebo bylo sucho či mokro."

Grosjean bude letos u Lotusu pokračovat, Räikkönena po jeho boku nahradí Pastor Maldonado, který přichází i se svým velkým sponzorem - venezuelskou státní ropnou společností PDVSA. Rozejde se však se svým manažerem Ericem Boullierem, jenž odchází k McLarenu, kde nastoupil v pondělí 3. února na pozici závodního ředitele.

romain - kimi
Romain Grosjean se svým bývalým kolegou Kimim Räikkönenem (foto: Lotus F1 Team)

Společnost Gravity nyní povede Gerard Lopez, který přebírá také vedení závodního týmu Lotusu. Podle finských médií ale Boullierův nástupce bude jmenován ještě před testem v Bahrajnu, který začíná za dva týdny. Tam by se měl tým poprvé objevit s novým vozem, zatímco všichni jeho soupeři své první kilometry ujeli už minulý týden v Jerezu.

Diskuze:

Počet příspěvků: 14 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu