Lotus si nový vůz E22 vyzkouší poprvé tento týden v Jerezu

lotus e22

lotus e22 | foto: Lotus F1 Team

Lotus podle zákulisních informací zamíří do Jerezu, kde si má v pátek a v sobotu poprvé vyzkoušet na dráze svůj nový monopost E22.

Hodlá tak učiní v rámci dvou "propagačních dní," což je v souladu s pravidly, která umožňují týmům focení a natáčení pro marketingové účely, ovšem pod případným dohledem FIA a na speciálních pneumatikách Pirelli, na kterých se nezávodí. Nesmí přitom ujet žádný den více než 100 km.

Lotus to přirozeně využije pro své technické zájmy, aby si ověřil funkčnost základních systému před testem v Bahrajnu za dva týdny. Zároveň to bude šance vyzkoušet si některá zlepšení i pro Renault, který měl se svými pohonnými jednotkami u zákaznických týmů při společném testu v Jerezu velké problémy a ujel nejmenší vzdálenost ze všech.

lotus

Výkonnost samozřejmě nebude prioritou, i tak půjde bezpochyby o přínosný čas strávený v reálném prostředí na dráze a zisk cenných prvotních dat. Na dráze by se měl objevit se svým jedinečným řešením asymetrického nosu i některými dalšími zajímavými řešeními.

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu