Mercedes: Ztráta FRICu je citelná, i ve vztahu ke konkurenci

Hamilton, Lewis

Hamilton, Lewis | foto: Daimler AG

Duo jezdců týmu Mercedes, Lewis Hamilton a Nico Rosberg, připouští, že ztráta FRIC systému zavěšení jim ztíží jejich životy. I když oba dva opanovali oba volné páteční tréninky, bez FRICu se to neobešlo bez komplikací.

"Aby Vám teď auto sedlo, je to o něčem jiném. Opravdu se tedy snažíme vše dostat do pořádku," řekl Lewis Hamilton. Podle něj situaci navíc nepomohlo horké počasí, které dnes v Německu panovalo. Pirelli s sebou na Hockenheimring přivezlo dvě měkké směsi, které se rychle za takových podmínek opotřebovávají.

"Těžko se hledalo vyvážení na tak horké trati a obecně je to docela obtížný okruh. Auto je teď trošku jiné, protože každý udělal nějaké změny. Nastavení jde jinou cestou oproti tomu, co jsme měli v minulosti, ale pořád je to dobrá zábava jezdit s tímto autem," pokračuje Brit. 

Na otázku, jestli zákaz FRICu může vysvětlit relativní přiblížení Red Bullu k Mercedesu, které se po dnešku jeví, Hamilton odpověděl: "Řekl bych, že to zjistíme zítra. Opravdu nedokáži říct." Jeho týmový kolega, Nico Rosberg, je ale přesvědčen, že tato změna zamíchá konkurenceschopností napříč polem.


Budou Mercedesy opět protínat cílovou čáru na prvních pozicích? (foto: Daimler AG)

"Určitě se bez FRIC zavěšení věci trošku promíchají. Je zde nová výzva v podobě znovu vyvážení auta a musíme znovu najít způsob, abych se cítil ve voze dobře. Dnes jsme v tom pokročili. Ráno jsem byl s vozem spokojený, zkusili jsme nějaké věci."

Auto se ale chovalo jinak než dříve: "Je to jiné, musíme kolem toho ještě trošku pracovat a přizpůsobit to. Zde se zdá být pole vyrovnanější. Ale v pátek nikdy nevíte, co dělají ostatní, jaké množství paliva mají a tak, takže počkejme do zítřka."

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu