Berger: Letos je jiná situace

Schumacher R. - Montoya

Schumacher R. - Montoya | foto: BMW WilliamsF1 Team

Ani loni se úvod sezóny Williamsu nevydařil. Touto dobou však již byl v čele průběžného pořadí a pokračoval ve vítězné sérii započaté Monackým vítězstvím.

Letos se tým spíše propadá a závody jsou čím dál tím těžší. Co je letos špatně? Podle Gerharda Bergera nemohou být dvě sezóny srovnávány, neboť loni na začátku roku nedominovalo Ferrari. Loni Ferrari začínalo se starým vozem, zatímco letos bylo nuceno nasadit už v Melbourne nový, jehož rychlost se zatím jeví jako nepřekonatelná.

"Situace je letos jiná než loni. Loni jsme se potýkali se špatným vyvážením auta. Měli jsme něco, na čem se dalo pracovat a co bylo potřeba vyřešit," vysvětluje Gerhard Berger, bývalý sportovní ředitel BMW.

Jak hovoří Mario Theissen, letos jsou oba piloti znechuceni nedostatečnou rychlostí modrobílých vozů z Grove, ale nedokáží rozpoznat, co je na nich špatného:

"Letos jsou jezdci spokojeni s chováním vozů. Říkají, že správně reaguje na změny a je dobře vyvážený. Jede se jim dobře, mají z jízdy příjemný pocit, ale nakonec zjišťují, že rychlost nestačí. Nevíme proč a proto je to tak těžké."

Foto: BMW WilliamsF1 Team

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu