Force India bude od roku 2015 využívat pouze aerodynamický tunel Toyoty

Palmer, Jolyon

Palmer, Jolyon | foto: Sahara Force India

Stáj Force India oznamuje, že bude příští rok k veškerému aerodynamickému testování využívat pouze moderní aerodynamický tunel Toyoty v Německu.

"Force India s potěšením oznamuje, že bude používat zařízení aerodynamického tunelu Toyoty v Kolíně [nad Rýnem] v Německu. Byl nominován pro veškeré aerodynamické testování v roce 2015 a dále," uvádí indická stáj.

Ta přitom má podobné zařízení poblíž své továrny v Brackley ve Velké Británii. Co s ním bude? "Zůstane v provozu a bude dostupné našim externím zákazníkům," vysvětluje Force India.

Rozhodnutí přesunout veškeré aerodynamické testování do Německa komentuje majitel týmu Vijay Mallya slovy: "Naznačuje naše ambice - pokračovat a zůstat konkurenceschopnou silou v F1. Jde o jedno z nejdůležitějších rozhodnutí v naší historii. Dává nám přístup k tomu, co je označováno jako jeden z nejlepších aerodynamických tunelů na světě."

"Občas jsme toto zařízení v minulosti už využívali a uvědomujeme si výhody zakotvení našeho aerodynamického výzkumu v Kolíně. Posílí to náš přístup a poskytne solidní základ, na kterém budeme stavět v příštích letech," dodává Mallya.

toyota
Force India svůj aerodynamický vývoj přesouvá k Toyotě
do Kolína (foto: Toyota Motorsport GmbH)

V čem je aerodynamický tunel Toyoty tak pokročilý, to se můžete dozvědět v našem technickém článku zde. Týmy od příštího roku nemohou používat více zařízení pro svůj aerodynamický vývoj - předem musí Mezinárodní automobilové federaci nahlásit, který aerodynamický tunel budou využívat.

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu