Kaltenbornová: Soudní pře s Van der Gardem má na Sauber "velmi negativní dopad"

Ericsson, Marcus

Ericsson, Marcus | foto: Sauber Motorsport AG

Šéfka Sauberu Moniša Kaltenbornová dnes v Melbourne promluvila o problémech týmu a soudních tahanicích s Giedem van der Gardem. Příliš sdílná ale nebyla.

Soud s Van der Gardem stále pokračuje, obě strany však udělaly pokrok v tom, že spolu začaly komunikovat, a mohou tedy dospět k dohodě. "Jde o téma, ke kterému nemůžu nic říct. Jen aby bylo jasno - myslím, že veškeré otázky k tomu nebudu moci zodpovědět," uvedla Kaltenbornová hned na úvod.

Na otázku, proč ani jeden z vozů nevyjel do prvního tréninku, odpověděla: "To je téma, o kterém nemůžu mluvit. To je vše, co k tomu mohu uvést." Do druhého tréninku ale vyjeli původně nominovaní piloti: Marcus Ericsson a Felipe Nasr.

Při dotazech týkajících se dopadu na Sauber utrousila: "Rozhodně to má na tým velmi negativní dopad, protože situace byla chvíli nejasná. Nyní byly proti týmu podniknuty určité kroky a my podle nich jednáme. Opravdu k tomu nemůžu nic víc říct."

Poté ji byly připomenuty některé výroky z loňské Brazílie, kde problém odstartoval po ohlášení Nasra jako závodního pilota: "Máme velmi jasno v tom, co jsme udělali, po chvíli jsme podnikli určité kroky, dobře jsme si to promysleli. Pro nás to je jasné. Výsledek tady je odlišný. To je všechno, co k tomu můžu říct."

kaltenbornová moniša
Šéfka Sauberu Moniša Kaltenbornová je v Melbourne pod palbou palčivých otázek
(foto: Sauber Motorsport AG)

K otázkám ohledně schopností současného managementu vést tým sdělila: "Celá věc nemá žádný vliv na to, jak pracujeme, na způsob práce týmu. Peter Sauber je předsedou naší společnosti a v této pozici pokračuje. Jeho role se nemění."

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu