Van der Garde ustupuje, zanechává žaloby Sauberu

van der Garde, Giedo

van der Garde, Giedo | foto: Sauber Motorsport AG

Giedo van der Garde se rozhodl upustit od svého sporu se Sauberem. Proč?

Holandský jezdec vyhrával jedno stání za druhým - soud mu dal za pravdu, že má platný kontrakt (loni Sauberu zaplatil 8 milionů eur) a týmu hrozilo, že mu bude zabaveno vybavení v Melbourne a šéfka týmu Moniša Kaltenbornová bude vzata do vazby.

Před kvalifikací se ale Van der Garde rozhodl upustit od žaloby a dodržení svých práv "s ohledem na zájmy motorsportu a obzvlášť Formule 1." Rozhodnutí podle něj bylo "velmi náročné."

"Můj management bude příští týden pokračovat v rozhovorech se Sauberem, abychom našli vzájemně přijatelné řešení situace, která nyní vyvstala. Věřím, že takové řešení najdeme. Jakmile k tomu dojde, budu o tom média informovat," říká Van der Garde, který se včera v garáži Sauberu, ačkoliv tým ho za volant pustit nehodlal.

Sauber nyní bude závodit s Marcusem Ericssonem a Felipem Nasrem. Ve svém prohlášení píše: "Můžeme potvrdit, že došlo k dohodě, že Giedo van der Garde nebude trvat na jízdě ve Velké ceně Austrálie, takže se držíme svého původního plánu. S panem Van der Gardem a jeho managementem budeme pokračovat v konstruktivních rozhovorech, abychom našli vzájemně přijatelné řešení."

Diskuze:

Počet příspěvků: 26 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu