Sebevědomý Räikkönen: S Mercedesem můžeme o vítězství bojovat pravidelně

Räikkönen, Kimi

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Ferrari v Číně souboj o vítězství v závodu sice prohrálo, nicméně Kimi Räikkönen je i tak optimistou a věří, že jeho stáj bude schopná s Mercedesem bojovat pravidelně o vítězství na každém závodu.

Lewis Hamilton 'vrátil situaci do normálu' poté, co před dvěma týdny vyhrál Sebastian Vettel s Ferrari. Čtyřnásobný mistr světa dojel na 3. místě, velkou část závodu však bojoval s Mercedesy o první dvě příčky. Druhý pilot týmu, Kimi Räikkönen, dojel hned za svým kolegou, kterého před výjezdem safety-caru stáhl až na rozdíl 1,5s.

Fin teď věří, že s ohledem na tempo zlepšování může stáj z Maranella brzy bojovat s Mercedesy o vítězství pravidelně: "Nevidím důvod, proč ne. Udělali jsme velké pokroky a během sezony další takové pokroky uděláme. Jasně, každý se bude zlepšovat, takže bude záležet na tom, co udělají ostatní.

Ale ukazuje to, že jdeme správným směrem a děláme správné věci. Chce to být trpělivý, neuděláme zázraky přes noc. Sebastian ukázal, že dokážeme vyhrát, ale záleží na okruhu - jeden je pro tým lepší, jeden horší. Potřebujeme být ale nablízku, když se něco stane nebo se změní. Opravdu cítím, že budeme schopni je pravidelně porážet," řekl Kimi Räikkönen.


Kimi Räikkönen svému týmu věří (foto: Scuderia Ferrari)

Jejich dnešní ztráta na Mercedes nebyla ničím dramatickým, s ohledem na ztrátu z konce loňské sezony: "Není to pro tým ideální, být poražený Mercedesem, ale musíme být realisté. Kde jsme začínali vloni? Takže víme co děláme a když v tom budeme pokračovat, tak se tam dostaneme, tím jsem si jistý."

"Některé závody mohou být těsnější, ale po včerejší chybě to bylo dnes více méně maximum toho, co se dalo získat. Je to dobré pro tým, ale za třetí a čtvrté místo nejsme rádi, chce bojovat o vítězství. Ale jako tým musíme být spokojeni. Budeme pokračovat ve stejném směru a budeme tlačit až na limit."

Diskuze:

Počet příspěvků: 13 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu