Räikkönen: Auta v F1 by měla být rychlejší

Räikkönen, Kimi

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Zatímco někteří jezdci jako například Carlos Sainz bědují nad komplexností aktuálních speciálů v F1, tak pro Kimiho Räikkönena jsou aktuální auta docela nudná.

Kimi Räikkönen zase jednou potvrdil, že ne nadarmo je často nazýván Icemanem. Svým posledním vyjádřením se zase jednou postaral o úsměv na tváři nejednoho fanouška. "Je zřejmé, že se v budoucnu musí něco změnit, aby se Formule 1 stala zase zajímavější a pro nás, jezdce, také znovu náročnější," říká 35 letý Fin, který by tak rád viděl zpět o něco rychlejší auta než mají jezdci k dispozici teď.

Kdyby mělo být dle Kimiho, tak by tento faktor měla pravidla zohlednit především. "Auta jsou aktuálně jednoduše až moc pomalá." Na to už v minulosti ale poukazovali také jiní jezdci. Například Fernando Alonso anebo Felipe Massa jsou stejného názoru. "Bylo by hezké vidět, že jsou auta rychlejší."

Kimi nevěří myšlence, že by závody zatraktivnil zákaz radiových zpráv mezi boxovou zídkou a jezdcem. "Myslím, že by to nebyla moc velká věc, ale něco by to možná změnilo. Především na začátku bychom pravděpodobně závody nezvládli dojíždět až do konce. Proto si nemyslím, že je to tou správnou cestou, jak udělat Formuli 1 opět zajímavější."


Kimi by si přál rychlejší auta (foto: Scuderia Ferrari)

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu